Baklava
|
Sevinc Mutfakta |
4 bardak seker
4 bardak su
karismadan kaynamaya cikan serbetin alti kisik sekilde yarim sat kaynatilmali kapagi kapali olarak immeye yakin bir kac tamla limon suyu ve 2 damla zeytinyagi eklenir serbet aksamdan yapilinca dahada iyi olur asla sekerlenmeyen bir serbettir karistirmayin serbeti.
54 kat ev Baklavasi Kurban Bayramina özel tarif tamamen dogaclama akildan..
Hamur icin; 700 gr un,1 su bardagi süt 250 ml,yarim cay bardagi zeytinyagi,1kabartma tozu,2 yumurta ,1 kasik üzüm sirkesi.iyice yogrulan hamur,54 esit parcaya bölünür bir bez altinda 2 saat dinlendirdim..Acmak icin 1 su bardagi nisasta 2 kasik un karistirilir,her bir beze acilir yaklasik bir tatli tabagi kadar.Ben önceden hepsini actim 3 ayri 18 parca ayirdim,cok ezmeden alt üst ederek actim yaglanmis yuvarlak tepsiye dösedim üstüne cekilmis findik ve ceviz serptim,her 18 parcanin ortasina ic koydum yani 2 defa ic koydum en üstüde dösedikten sonra fotograftaki gibi kestim siz istediginiz gibi baklava dilimi yapa bilirsiniz.375 gr erimis ayrani alinmis tereyagi döktüm önceden isinmis 150 derecede yaklasik 70dakika pisirdim isiyi ortada biraz daha düsürdüm kitir ve iyi pisen baklavami firindan cikarttiktan 5 dakkika sonra aksamdan kaynattigim serbeti yavas yavas döktüm baklavam yenmeye hazir insallah agiz tadiyla saglikla.