24.04.2016
Zeytinyagli Bamya -Okra
Zeytinyagli eksili Bamya icin cok taze ama iri bamya gerekiyor ben verev dogradim siz düz kese bilirsiniz. 1 sogani piyaz dograyip zeytinyaginda yumusayana kadar kavurdum. Cok az salca ( hem renk hem tat hemde kivam vermesi icin ) 2 kücük domates ile cevirdim. Yarim limon suyu ilave ettim tuz ve dogranmis Bamyalari yaklasik 300 gr kadardi siz sogani ve domatesi tabiki bamyanin azligi cokluguna göre ayarlarsiniz bu kadarla bile bir tabak yani iki kisilik zeytinyagli oluyor cok az sicak su ilave ettim. Kisik ayarda demlenerek pisti.Ister sicak ister ilik isterseniz soguk yiyin her hali cok güzel salyalanmiyorda bu konuda cekinmeyin.
Katmer
Yarim kilo un tuz ceyrek maya ve su ile ele yapismayacak hamur tutulur dinlerdirilmeden beze alinir bir tavada tereyagi eririlir ve zeytinyagi ilave edilir cok ince acilan yufkalar yaglanir ve dolanir ve tabak kadar acilip yanmaz tava yada sacda pisirilir pistikten sonra arzuya göre tereyagi sürülür her iki yaninada.tatli tuzlu her türlü kahvaltilikla ve pudra sekeri ile yenir Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)