24.04.2016

Zeytinyagli Bamya -Okra

Zeytinyagli eksili  Bamya  icin cok taze ama iri bamya gerekiyor ben verev dogradim siz düz kese bilirsiniz. 1 sogani piyaz dograyip zeytinyaginda yumusayana kadar kavurdum. Cok az salca ( hem renk hem tat hemde kivam vermesi icin ) 2 kücük domates ile cevirdim. Yarim limon suyu ilave ettim tuz ve dogranmis Bamyalari yaklasik 300 gr kadardi siz sogani ve domatesi tabiki bamyanin azligi cokluguna göre ayarlarsiniz bu kadarla bile bir tabak  yani iki kisilik zeytinyagli oluyor cok az  sicak su ilave ettim. Kisik ayarda demlenerek pisti.Ister sicak ister ilik isterseniz soguk yiyin her hali cok güzel salyalanmiyorda bu konuda cekinmeyin.






 

Bamya kizartmasi


Bamya kizartmasi- aynen fotograftaki islemleri yaptim bunlar iri büyük azman bamyalar ama sert degillerdi citir bamya once un sonra suyla cirpilmis yumurta ve zerdecalli misir ununa bulayip kizarttim










Kahvalti soframiz


Ispanakli Fettuccine Makarna permasan soslu ve fistikli





Kisir


Biber kizartmasi


Beyin Salatasi


Can erigi


Pancar ve kirmizi lahan tursusu


Katmer

Yarim kilo un tuz ceyrek maya ve su ile ele yapismayacak hamur tutulur dinlerdirilmeden beze alinir bir tavada tereyagi eririlir ve zeytinyagi ilave edilir cok ince acilan yufkalar yaglanir ve dolanir ve tabak kadar acilip yanmaz tava yada sacda pisirilir pistikten sonra arzuya göre tereyagi sürülür her iki yaninada.tatli tuzlu her türlü kahvaltilikla ve pudra sekeri ile yenir Afiyet olsun.