1.11.2016

Dizmana

Dizmana Göcmen Cöregi
2 su bardagi ilik süt
yarim cay bardagi zeytinyagi
1 tatli kasigi tuz
1.5 tatli kasigi seker
1 paket instant maya
ici icin yagsiz bir parca peynir ezilmis
Alabildigi kadar un, hamur civik ele yapisan olmali mayalaninca toparlaniyor.Cok iyi mayalanmali hamur minik bezeler aldim icine peynir koydum üsten toparladim yaglanmis yagli kagit serili cember kaliba toparlanmis taraf üste gelecek sekilde dizdim, üstü kapatilip tepsi mayasi yaptim mayasi gelince üstüne bir kase yogurt 1 yumurta yarim cay bardagi zeytinyagi yarim cay kasigi tuz ile yaptigim sosu sivadim gene yaklasik yarim saat beklettim 200 derece isinmis firinda kenarlari koyulasincaya kadar kadar pisirdim.
Yumusacik pufidik bir cörek oluyor.
benim ölcüm kendime göreydi fala yapilinca ölcü artar su ilaveli de yogrulur size kalmis.üstüne cörek otuda serpile bilinir.Asli sade`dir ben peyniri seviyorum ondan bu sekilde yaptim.



















Mermer kek

Yapilisi ;2 yumurta ,1.5 fincan "orta boy cay fincani " seker cirpilir akabinde icine ayni
fincan ile, yarim cay fincani sivi yag,1 cay fincani süt eklenir,birer paket kabartma tozu ve vanilya siviya eklenir ,kisa süre cirpilir. Ben cok cirpmadan yanlizca tel cirpici kullaniyorum,sonuc her zamen mükemmel oluyor.ve bir tutam zerdecal ve tarcin ekledim ununu ilave ettim cok civik olmamali.hamuru.Hamurun ücte ikisini yaglanmis unlanmis kaliba döktüm.kalan kek hamurunun icine yaklasik tepeleme olmamak sartiyla sade kakao ekledim 2 kasik süt ekleyip kakaoyu yedirdim ve kakaolu karisimi üste döküp bir bicakla tam ortadan 5,6 kere gidip geldim kakaolu karisimini ortaya inmesi icin 160 derecede agir bir isida catlayana kadar pisirdim.Sloganimiz neydi??? az malzeme, az is ,cok lezzet :)




Acik minik pide

1 bardak ilik  süt
2 bardak ilik su
1 cay bardagi zeytinyagi
2 yk  kasikgi seker
1 yk kasikgi tuz
2 paket instant maya
Alabildigi kadar un ile kulak memesi kivami hamur yogrulur ve mayalandirilir.
ici icin
650 gr, orta yagli dös kiymasi
3 cariston biber  kiyilmis
3 orta boy sogan ince kiyim
2 domates minik küp dogranmis
yarim demet maydonoz ince kiyilip yarim kasik domates ve yarim kasik biber salcasi
tuz ,karabiber ve biraz kuru nane yarim cay bardagi zeytinyagi ile karistirilip mayalanmis hamurdan minik parcalar beze alinip biraz zeytinyagi ele sürülüp minik yuvarlaklar yapilip kasikla üstüne harc sürülüp cok iyi isitilmis firinda 250 derecede pisirilir.
1 tepsiye 12 tane sigiyor.








Firinda mücver

Firin mücveri yillar önce borcamda yapmistim bu günde Arkadasim Serap`dan esinlendim minik kaliplarda yaptim.
Cok harika oldu önce ben cok begendim sonrada yiyenler
Yapimi cok basit iri boy kabuklari ile yesil kabak rendesine ceyrek demet maydonoz ve dereotunu kiydim 2 tanede taze sogan kiydim cok ince 3 yumurta, yarim cay bardagi zeytinyagi, karabiber, tuz ve kuru nane  bir parca beyaz peynir ufagi yarim paket kabartma tozu alabildigi kadar un ile karistrdim yaglanmis minik kaliplara bölüstürdüm biraz fazla koydum kaliplara fotograftaki gibi önceden 180 derecede isitilmis pirinda ayni kek kivaminda pisirdim.
Pisen mücverler maffin gibi   serviside sarimsakli yogurtla yaptim soguk sicak her hali ile güzel oldu.