14.01.2017

Sevinc DemirbilekTerbiyeli et Kuzu boyun kasap tarafından fırınlık açılır açılmasana olur Düdüklü tencerenin altına 2orta boy soğan 3'e bölünerek konur et tuzlanır oda konur bütün koydum kasap ortadan açmiştı fırınlıyor yapmıştı.2tane defne yaprağı 5,6 tane tane karabiber koydum yatım 1çay bardağı su ilave ettim kaynamaya çıkınca altını kahve ısısına aldım bu şekilde 1saat pişti. Eti çıkardım yağ ve kemikten ayırdım suyunu tel süzgeçle süzdüm üste çıkan tüm yağı bir kaşıkla aldım.çok yağlı sevmiyoruz ve ağır oluyor o zaman.Tencereye etleri ve suyu koydum kendi bıraktığı su büyük çoğunluğu.1yumurta sarısı bir kaşık yoğurt limon suyu biraz karabiber ile terbiye yaptım ve kaynayan ete yavaş ilave ettim bir kaynama gelince altını kapadım.en üstünede biraz kekik serpiştirdim. 

Ahtapot salatası

Ahtopot salatası ,beyaz hindiba yaprakları ile Uzun zamandırlar yedigim en lezzetli şey bu tabak oldu. Orta boy hatta ufak sayılacak ahtapot biraz sirke tuz ile düdüklüde kaynamaya çıkınca en kısık ısıda 25 dakika haşlandı süzüldü kenarlarındaki yumuşak kısımları elimle temizledim bir peçete yardımı ile. Önce sızma zeytin yağına koydum biraz daha tatlanması için sonra doğradım içine kırmızı biber mümkünse kabuklarını ince soyarak minik jülyen olarak fazla değil Ahtapotun önüne geçmesin. Bir kaç dal maydonoz dereotu bir kaç dal naneyi ince doğradım bu yeşillikler bu kadarmı aroma verir bir şeye 4 tane doğal yeşil zeytin onlarıda bir bıçak ile çekirdeklerinden ayırarak doğradım iri parça olarak Limon ve tuz ilave ederek karıştırdım ve beyaz hindiba yapraklarının içinde servis yaptım yeme şekli elinize alıp yiyeceksinizki tadı çıksın ben böyle yedim...