26.01.2016

Portakalli garnitürlü Enginar


Ayiklanmis enginarlar limonlu suda bekletilir.Yayvan bir tencereye 1 sogani ceyrek ay olarak dogranir tencerenin altina yayilir üstüne sizma zeytinyagi gezdirilir enginarlar konur bir köseyede küp, küp dogranmis 1 havuc ,1 patatesve 1 avuc bezelye eklenir yarim limon suyu 1 tatli kasigi toz seker tuz ve 1 portakalin suyu eklenir .Yeterli suyu ilave edilerek kaynamaya cikinca agir ateste sebzeler yumusayana kadar pisirilir.Tencerede soguyan enginarlar düzgün bir sekilde servis tabagina alinir.Garnütürler bir kasiklar canak enginarlara pay edilir ,suyuda paylastirilir servise portakal dilimleriyle´de cikarta bilirsiniz.

Ancüezli permasanli balzamikli salata


Cok sevdigim ancüezi kendim yapiyorum.ilerde yapimini paylasirim.bol yesillikli permasan peynirli ,zeytin ve balzamik sirkesi ile tatlandirdim  bana göre ana yemekdir tabi tuzlu balik severler icin... 


Kabak Tatlisi


Kabaklar soyulur yikanir genis bir tencereye dizilir üstünü kaplayacak kadar seker konur 1 kilo kabak´a yarim kilo seker az yada cok size kalmis.Aksamdan seker yatirilir sabah pisirilir sulanmis kabaklar kapagi acik pismeye birakilir yumusayip ama dagilmadan pisirilir serbeti kaynarken boncuk boncuk olana kadar pisirilir tencerede sogutulup servise alinir üstüne bol ceviz isteye göre tahinlide servis yapabilirsiniz ben tahinli severim



                                                             

Bakla salatasi


Bakla salatanini buzlukda ki baklamdan yaptim.Kaynar suya attigim baklalarin kabuklarini soydum.Taze nane ve dereotu birazda kirmizi sogan dogradim limon ve zeytinyagla yaptigim sos´a birazda tuz ekledim.Salatayi sofraya getirirken sosunu ekledimki limon bu muhtesem rengi bozmasin diye

Lahana Tursusu Dolmasi

Lahana tursusu dolmasi ( sarma )Benim cok sevdigim Bulgaristan göcemi komsumda yedigim ve cok sevdigim bu lahana tursusu dolmasi ( biz eski insanlar dolma demekte israrciyiz asli dolmadir ) Cok sevdigim dolmalar arasindadir.ici bol sogan salca ve piricli tabiki kavurarak yaptim harcida bir ölcü suyla demlendirdim yani 1 bardak pirince 1 bardak su ekliyerek kisik ateste demlendirdim kapagi acik olarak sardiktan sonra yanlizca biraz su ekledim birazda yag tuz koymuyoruz...