26.01.2016
Ancüezli permasanli balzamikli salata
Cok sevdigim ancüezi kendim yapiyorum.ilerde yapimini paylasirim.bol yesillikli permasan peynirli ,zeytin ve balzamik sirkesi ile tatlandirdim bana göre ana yemekdir tabi tuzlu balik severler icin...
Kabak Tatlisi
Kabaklar soyulur yikanir genis bir tencereye dizilir üstünü kaplayacak kadar seker konur 1 kilo kabak´a yarim kilo seker az yada cok size kalmis.Aksamdan seker yatirilir sabah pisirilir sulanmis kabaklar kapagi acik pismeye birakilir yumusayip ama dagilmadan pisirilir serbeti kaynarken boncuk boncuk olana kadar pisirilir tencerede sogutulup servise alinir üstüne bol ceviz isteye göre tahinlide servis yapabilirsiniz ben tahinli severim
Lahana Tursusu Dolmasi
Lahana tursusu dolmasi ( sarma )Benim cok sevdigim Bulgaristan göcemi komsumda yedigim ve cok sevdigim bu lahana tursusu dolmasi ( biz eski insanlar dolma demekte israrciyiz asli dolmadir ) Cok sevdigim dolmalar arasindadir.ici bol sogan salca ve piricli tabiki kavurarak yaptim harcida bir ölcü suyla demlendirdim yani 1 bardak pirince 1 bardak su ekliyerek kisik ateste demlendirdim kapagi acik olarak sardiktan sonra yanlizca biraz su ekledim birazda yag tuz koymuyoruz...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)