18.03.2016

marshmallow lu Cikolatali pasta

Evdeki malzemelerle yaptim kakaolu kek yaptim ortadan kestim yaptigim kremadan 
biraz alt kata sürdüm 2 tane ince dilim muz dogradim ve 3 corba kasigi ilittigim nutelladan muzlarin üstüne gezdirdim diger keki kapadim kalan kremayla sivadim bu kremadan az biraktim bir paket kerm santi yaptim bu kremayida karistirdim kizimin yasi kadar marsh mallows koydum bir tane eksik saymisim :) ve kemayi bir torbayla SIKTIM ve pastaci kirazlarini dörde böldüm süsledim mücevher gibi oldu yiyenler begendi abartisiz güzel bir pasta oldu Canimin ici 25 yasini bitirdi bu arada♥ yapilisi kek icin 2 yumurta ,1 cay bardagi siviyag,2 cay bardagi süt,1 paket kabartma tozu ,1paket vanilya,2,5 tatli kasigi aci kakao ve alabildigi kadar un kalibin altian ayagli kagit koymayi ihmal etmeyin kek kolay cikacaktir.kremasi 1 paket kakaolu puding pisirdim ,dr oetker kullandim tarifinden 100 ml az süt koydum ve pismeye yakin 50 gr sütlü kuvertüre cikolata ekledim puding pisince icine 75 gr tereyagi ekledim yanlizca tele cirptim ve devamli cirparak soguttum.ici icin 3 kasik ilik nutella ve muz alt tabana yaptiginiz kremadan sürüyoruz biraz,Üstünede pakettin tarifinden 50 gr eksik krem santi cirpilip kalan kremayla kullanilir.












Midye Dolmasi

Midye Dolma"severler buyrun beklerim... Midye almistim genelde Tencerede midye yaparim bu günde üsenmeden midye dolma yaptim bundan sonrada yaparim artik Midyeler Lidl den kiloluk vakumlu paket.Fiyatida cok uygun alirken tarihine dikkat edin zaten eski tarihliler satilmaz...Bildik ic pilavla yaptim ben cok meyhane usuli cok baharatli cesnili yapmadim sokaga yakin olmasi icin önce aklimda pisirdim yedim sonra uyguladim ic pilavi hepsini cigden yaptim Nasilmi iyi lezzetli sokak midyesine yakin midye dolma yemek isterseniz bu tarifi tavsiye ederim...Yapilis 2 Ajda cay bardagi pirinc ,pilav yaptiginiz ölcüde su ,ve pilav yaptiginiz ölcede zeytinyagi,bol karabiber,bol nane, kus üzümü ,tuz ve karabiber buna tarcin koymadim ( cok baharatli yapilanalari sevmiyorum cam fistikli yeni baharli ) ayni pilav gibi yaptim hepsini suda dahil tencereye koydum kaynamaya cikinca altini kistim kapagi kapali pilav demlendi pisen pilava dinlenirken biraz daha zeytinyaagi ve karabiber ekledim ikiside piserken cok cekiyor.. 1 kilo midye bol soguk suda bol beklettim acilmis ve kiriklari attim bu cok önemli yoksa zehirlenme yasanir.suyu degistirip gene bol sicak musluk suyu koydum kabuklar hafif acilmasi icin elime kisa sapli keskin sivri uclu bir bicak aldim midyenin düz olan yani ic kisimda acarak kabuklarari ikiye ayirdim ilimle ici doldurdum cok fazla koymadim ici.midye kabugunu yana dogru citlatinca kapanma yasaniyor tencerede görügünüz gibi hic acilma olmuyor agirlikta koymadim tencereye dizdigim midyelerin üstüne salataya koyar gibi zeytinyagi ve 1 corba kasigi limon suyu koydum kaynamaya cikinca kisik ateste 15 dakika demlendirerek pisirdim bu kadar basit Not: kabugu acinca midyeyi suya sokun kum varsa aksin diye suyu cok koyun salliyarak yikayin midyeyi.Recete bu kadar basit...










Zaramizin kirkini cikardik Babanesi hazirlik yapti Prensesine evimizde yaptik ayni Yagmura yaptigiiz gibi.

Geleneklerinizi icinde olan 40 cikarmayi Zaramizada yaptik kücük bir seranomiyle dedesi yikadi duasini okudu temiz giysilerini giydirdik hediyelerini verdik öptük kokladik Allah tüm yavrularimiza saglik ve uzun ömür versin insalla Severek hazirlaniyorum seviyorum bu tarz geleneklerinizi...















Geri dönüsüm pratik bilgi

Geri donüsüm fikrini bende denedim yoklukta is görür :) yanliz ütüyle agizkütlendirme isini ben ocakla yaptim isi fazla geldi orta isiyla yapilmali Bizim burda bu pet siseler depozitoludur 25 cent dir yazik oldu iki siseme :) ikitane kestim cünkü...



Siyah havyar - Fransiz bager tereyagi ve bir kac damla limon suyu ile muhtesem olur.Herkes sevmez bilirim ama ben kasiklarim o derece seviyorum...




Ev ekmegi ve kendi yaptigim kahvaltilik bahartla tabi tereyagi tavsan kani cay´da eslik etti...


Kuru fasulye etli ve pastirmali

Kuru Fasulyeyi yaklasik 2,3 yil önceye kadar Anam Babam usulü yapiyordum artik gene kendi aklimla bir gün zamansizliktan yaptigimda cok begendik ve ayrica gazi daha az hatta yok denecek kadar az gaz yaptigini gördüm .lezzet daha fazla cünkü haslayip suyunu dökmüyoruz tüm vitamini ve tadi icinde kaliyor yapmamis olanlara tavsiye ederim. Düdüklüye yag koyuyorum salcayi kavuruyorum icine yikanmis et ve kuru fasulyeyi tuzu ve 2 tane bütün sogan koyuyorum yeterli suyunu koyup kaynayinca cok kisiyorum altini hep diyorum ya kahve isisi yaklasik 100 derece falan oluyor 1 saaten fazla pisiyor fasulyede pismis oluyor hatta helemesi dökülüyor.Bunu yemek sayfamda cok tavsiye ederek paylastim simdi bakiyorum yemek sitelerinde bu usul moda oldu.Her zaman derim aklin yolu birdir benim aklima gelen baskasininda aklina gelebilir. Aslinda gazi yapan zariyla yedigimiz kuru sogan ve tursulardir

 Benim yaptigim Can erigi tursusu ve lahana ve salatalik tursusu
Resim yazısı ekle

Elma sekeri

Elma sekeri biraz sekeri suyla ve karanfille kaynatip agdalasicak kivamda kaynattim birazda gida boyasi koydum yikanmis kurutulmus mayhos elmalari cin cibuklarina gecirdim ve sicakligi gitmeden sekere batirdim yagli kagitda soguttum.


Cin sebzeli makarnasi ♥ Yapilisi ben sebze olarak Cin lahanasi ,pirasanin beyaz kismi ,kirmizi et biberi,beyaz havuc ve sicaksida islantilmis 7 cesit asya mantarlari kullandim...Mantarlari sicak suda islattim cisen mantarklari dogardim suyunuda makarna haslanirken icine ekledim lezzet versin diye.Sebzeleri julyen dogradim zeytinyaginda soteledim mantarla beraber diger tarafta döküm ve derin tavamda sivi yag koydugum Cin nudellarini makarnasini biraz kizarttim ve icine kaynar su ekledim tuz attim ve cok diriligi kabolmadan pasirdim süzdüm ve sebzelerle ve soya sosuyla beraber harmanladim diger tarafda gene julyen dogranmis tuz ve birazda aroma eklenmis tavuk gögüsünü biraz yagda soteledim isteyenin tabagina koydum bu tabak benimki ben cok tavuk sevmedigim icin az aldim cocuklarinki fazlaydi.