31.10.2016

Meyve suyu bebekler icin kati preste SIKTIM ve bir kac damla zeytinyagi ekledim havucun vitaminleri ortaya cikmasi icin sisede buzdolabinda saklaya bilirsiniz.






Etsiz cigköfte

Etsiz tabiki, nefis körleşmek için etsiz çiğköfte 🍄1 bardak esmer köftelik bulgur 🍄1 rende soğan 🍄1 çorba kaşığı biber salçası 🍄1 çorba kaşığı domates salçası 🍄kıyılmış maydonoz 🍄2 tane taze soğan 🍄karabiber,kimyon 🍄tuz,karabiber 🍄yağlı pulbiberi 🍄nar ekşisi 🍄zeytinyağı 🍄Bulgur kaynar su ile şişirilir ama biraz diri kalmalı soğan salçalar baharatlar ile yoğrulur yağı ve nar ekşiside eklenir el ıslatılarak kıvamı gelene kadar yoğrulur en son kıyılmış maydonoz ve taze soğan eklenir el zeytin yağı ile nemlendirilecek form verilir ortadaki nar ekşisi ev yapımı olan dahada şanslıdır lezzet bakımından baharat isteğe göre çeşitlendirilir ben sevdiklerimi ekledim dileyen ev yapımı domates sos ilede ıslata bilir yada domateste rendeler o daha tatlımsı olur.Benim yağlı pulbiberinim tarifini devamlı verdiğim sıvı yağla dağladığım biberdir. Dediğim gibi nefis köreltmece 😊😊😊

Ayva receli düdüklüde

Ayva reçeli düdüklüde yaptım gene
2kilo soyulmuş doğranmış ayvayı 1200 gr şekerle karıştırdım yarım çay bardağı su ile karıştırdım kapagı açık biraz sulanmaya başlayınca kapağını kapadım kaynamaya çıkınca kahve ısısına aldım 15 dakika kaynattım tencereyi açtim bir kaç damla limon suyu ve birkaç damla sıvı yağ ekledim oçağın altını açtım 3dakika daha fokurtadı altını kapadım.
Rengi aroması kıvamı tam yerinde oldu isteyen karanfil çubuk tarçın ekleye bilir ben aromayı kırma taraftarı değilim biz sade severiz. Ayvanız fazla ise içine bir kaç tane yarım ayva atarsanız ayva tatlınızda beraber pişer ikisi bir arada olur.
Tüm çekirdekleride koydum pişerken çünkü çekirdek renk değil ,kıvam veriyor dogal jöledir ayva çekirdegi.Sulu ve yumuşak oluçaktır hiç sorun degil dinlenince ve soğuyunca kıvamı tam kıvamında olduğunu görüceksiniz.

Birde fotoğrafdaki huni ile reçeller ve konserveler çok kolay doluyor kenardan akma olmadan temiz şişeler oluyor burdan bu iş için aldım.Amerikan videolarında bunların metali var ben bulamadım ayrıca iki parça daha geniş ağızda oluyor ilgilenenler için Almanya Real den almıştım.