6.02.2016

Levrek Pilaki


Levrek dilimleri dizilir üstüne sogan, domates ,maydonoz,havuc, dizilir tras limon limon suyu zeytinyagi tuz kaarabiber ve defne yapragi konur ve isinmis firina konup baliklar pisene kadar pisirilir.


Hamsi Tava


Hamsiler ayiklanir süzdürülür  yikanir tuzlanir.
yari un ve ince misir unuyla karisik una bulanir bu islemi bir posete koydugunuz unun icene hamsiler atilipda torba sallanirsa  daha pratik olur.Tava kizdirilir cok az yag konur hamsilerin kuyruklari ortaya gelicek gibi dizilir.

 Kizardigindan emin oldugunuz hamsileri uygun bir tabakla bir kasenin icine yagi akicak sekilde cevrilir tabaktaki baliklar tekrar yagi konmus kizdirilmis tavaya itilerek aktarilir .pisme islemi cok kisa oluyor kisi basi bu porsiyon oluyor Afiyet olsun.

Hamsili Pilav


Yarim kilo hamsi kilciklarida alinip bol suyla yakanip süzdürülür ve tuzlanir.Diger tarafda 1 bardak yikanmis süzdürülür biraz sivi yagda bir kasik  fistikla kavrulur pirinc  corba kasigida kus üzümü katilir baharat olarak karabiber tuz tarcin ve yenibahar eklenir 1 bardak pirince 1.5 bardak su ilave edilerek pilav gibi pisirilir.demlenen pilav kasikla havalandirilir Fotograf daki gibi islem yapilir 250 derece de isitilmis firinda hamsiler pisene kadar pisirilir tabi güveclerin altida yaglanir baliklarin üstüde afiyet olsun.
500 gr hamsi
1 bardak pirinc
1 kasik cam Fistigi
1 kasik kus üzümü
Tuz ,karabiber,yenibahar ,tarcin









 

Ahtapotlu Hint Baharatli pilav


 Bildik pilavi zeytinyaginla pisirdikten sonra demlenirken Zerdecal ve köri eklenir sirkeli suda haslanmis Ahtapot dogranir üstüne konur yani pilav üstü Ahtapot oldu.


Ahtapot izgara

Ahtapot izgara
Yazdan bir ani Komsumun 11,10 yasindaki Emrenin ve kardesi Sinanin  yakaladigi 



torunu tutmus 

Ahtapot Salatasi


  
Yedigim en lezzetli ahtapottu Ben isirdim diye söylemiyorum fazla islem yapmadim en yenir dogal haliyle yaptim.Bu gün kalamar dolmasinin yanina eslik etti en nefis halile...yaklasik 800 gr di temizledim bas keseyide pisiririm vantuzlari asla siyirmam Vantuzlari siyirmak muzun icini atip kabugunu yemektir bizden baskada baska ülkede siyirilmaz.Bol yikadigim ahtapotun icine biraz tuz ve kendi yaptigim elma sirkemden koydum yarim bardak..., hem kokuyu aliyor hem lezzet veriyor ,hemde kolay pisiyor.düdüklüde pisirdim kisik isida yaklasik 35 dakkika pisirdim yeterli geldi.Ben tekrar suyun altian tuttum vantuzlara zarar vermeden dogradim bol zeytinyagina az limon ve tuza gömdüm benim salatam bu sekilde oluyor baska birsey koymam.Yumusak ve lezzetliydi cok..




Ahtapot Izgara


Ahtapotun basini kesip altan bastirip ortadaki dügmeyi gözü  cikarin bol soguk suyla yikayin Düdüklü tencereye koyun.Üstüne gecicek kadar su tuzunu ve yarim cay bardagi üzüm  sirkesi ilave edin, kaynamaya cikinca kisin yaklasik yarim saat kisik ateste pissin bu 600 gr lik ufakti cok iyi pismisti yanlizca süzün muslugun altina sakin tutmayin biraz sogusun ben sos olarak 2 dis kiyilmis sarimsak ,biraz kiyilmis maydonoz ve bol sizma yagi ekledim tabiki birazdaha tuz karistirin beklesin böylede yiye bilirsiniz ben birde döküm tavada izgara yaptim ve ayni sos´u gene üstüne gezdirdim Afiyet olsun