6.02.2016
Hamsi Tava
Hamsiler ayiklanir süzdürülür yikanir tuzlanir.
yari un ve ince misir unuyla karisik una bulanir bu islemi bir posete koydugunuz unun icene hamsiler atilipda torba sallanirsa daha pratik olur.Tava kizdirilir cok az yag konur hamsilerin kuyruklari ortaya gelicek gibi dizilir.
Kizardigindan emin oldugunuz hamsileri uygun bir tabakla bir kasenin icine yagi akicak sekilde cevrilir tabaktaki baliklar tekrar yagi konmus kizdirilmis tavaya itilerek aktarilir .pisme islemi cok kisa oluyor kisi basi bu porsiyon oluyor Afiyet olsun.
Hamsili Pilav
Yarim kilo hamsi kilciklarida alinip bol suyla yakanip süzdürülür ve tuzlanir.Diger tarafda 1 bardak yikanmis süzdürülür biraz sivi yagda bir kasik fistikla kavrulur pirinc corba kasigida kus üzümü katilir baharat olarak karabiber tuz tarcin ve yenibahar eklenir 1 bardak pirince 1.5 bardak su ilave edilerek pilav gibi pisirilir.demlenen pilav kasikla havalandirilir Fotograf daki gibi islem yapilir 250 derece de isitilmis firinda hamsiler pisene kadar pisirilir tabi güveclerin altida yaglanir baliklarin üstüde afiyet olsun.
500 gr hamsi
1 bardak pirinc
1 kasik cam Fistigi
1 kasik kus üzümü
Tuz ,karabiber,yenibahar ,tarcin
Ahtapot izgara
Ahtapot izgara
Yazdan bir ani Komsumun 11,10 yasindaki Emrenin ve kardesi Sinanin yakaladigi
torunu tutmus
Ahtapot Salatasi
Yedigim en lezzetli ahtapottu Ben isirdim diye söylemiyorum fazla islem yapmadim en yenir dogal haliyle yaptim.Bu gün kalamar dolmasinin yanina eslik etti en nefis halile...yaklasik 800 gr di temizledim bas keseyide pisiririm vantuzlari asla siyirmam Vantuzlari siyirmak muzun icini atip kabugunu yemektir bizden baskada baska ülkede siyirilmaz.Bol yikadigim ahtapotun icine biraz tuz ve kendi yaptigim elma sirkemden koydum yarim bardak..., hem kokuyu aliyor hem lezzet veriyor ,hemde kolay pisiyor.düdüklüde pisirdim kisik isida yaklasik 35 dakkika pisirdim yeterli geldi.Ben tekrar suyun altian tuttum vantuzlara zarar vermeden dogradim bol zeytinyagina az limon ve tuza gömdüm benim salatam bu sekilde oluyor baska birsey koymam.Yumusak ve lezzetliydi cok..
Ahtapot Izgara
Ahtapotun basini kesip altan bastirip ortadaki dügmeyi gözü cikarin bol soguk suyla yikayin Düdüklü tencereye koyun.Üstüne gecicek kadar su tuzunu ve yarim cay bardagi üzüm sirkesi ilave edin, kaynamaya cikinca kisin yaklasik yarim saat kisik ateste pissin bu 600 gr lik ufakti cok iyi pismisti yanlizca süzün muslugun altina sakin tutmayin biraz sogusun ben sos olarak 2 dis kiyilmis sarimsak ,biraz kiyilmis maydonoz ve bol sizma yagi ekledim tabiki birazdaha tuz karistirin beklesin böylede yiye bilirsiniz ben birde döküm tavada izgara yaptim ve ayni sos´u gene üstüne gezdirdim Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)