18.04.2016
Üstü hashasli katmer corek
Cizik Cörek
Cizik cörek heart ifade simgesi Hörnchen♥
1 kilo un,1 su bardagi ilik su ,1 su bardagi zeytinyagi,birbucuk su bardagi süt ,3 yumurta aki, 1 corba kasigi tuz ,3 corba kasigi toz seker , 1 maya, ben kuru maya kullandim 3 paket.Tüm malzemelerle ele yapisan bir hamur yogurdum mayasi gelince 3 esit parcaya böldüm,tezgahimi zeytinyagiyla yaglayip yumusacik hamurumu elimi yaglayip elimle actim saniyede oluyor,12 esit parcaya ayirdim ve seklini verdim 36 tane cikiyor 1 kilo undan benim yaklasik 30 yillik tarifim cok sevdigim bir dostumdan ögrenmistim bendende cok insan ögrendi .icine istediginiz malzemeyi koya bilirsiniz,kuru üzüm cok yakisiyor tavsiyemdir
Kirmizi pancar tursusu
Yarim kilo kirmizi pancar soyyulur dogranir yaklasik 1 litre suya konur icine yarim cay bardagi sirke 2 kasik Deniz tuzu konur cok fazla yumusamadan pisirilir 4 sarimsak dobranir kavanoza konur bir kasikla önce tanesi sonra suyu konur kapagi siki kapatilir kavanozun soguyunca aksama yenir ama ne kadar cok beklerse o kadar tatlanir
Kirmizi Erik Tursusu
Anjelik Erikler yikanir her bir erik ikiye bölünür cekirdekleri cikartilir4 dis sarimsak iri dogranir kavanoza konur 1 litre su kaynatilir 2 corba kasigi deniz yada kaya tuzu konur yarim cay bardagi sirke konur kaynayan suya tuz eridikten sonra kaynar olarak kavanoza dökülür kapagi siki kapanir soguyunca kavonoz kilere konur.
Ayva tursusu :ayvalar yikanir her bir ayvalar sekiz parcaya bölünür 4 dis sarimsak iri dogranir kavanoza konur 1 litre su kaynatilir 2 corba kasigi deniz yada kaya tuzu konur yarim cay bardagi sirke konur kaynayan suya tuz eridikten sonra kaynar olarak kavanoza dökülür kapagi siki kapanir soguyunca kavonoz kilere konur.
Meyve soslari
Meyve soslari kayisi ve erik sosu meyveler 1 kilo ya 2 kasik seker ekliyerek ve bir bardak su ekliyerek meyveler yumusayana kadar piser blandirdan gecirilen meyve püresi sicak olarak kavanozlara koyup kapaklari kaynayitik siki kapatilir ve yerinde sogumaya birakilir.Hem yemesi güzel kasiklayip,hemde sütlü tatlilarla ve dondurmalarin yaninda cok güzel oluyor.Kistan kalanlari yagli kagit serili bir tepsiye dökülüp pestilde yapila bilinir ben yapiyorum kalanlari...
Buzlukda gül
tatlilari yaninda dekoratif amacli kullaninin Bu gül buzluktan servisten sonra gene buzluga koydum yazik smile ifade simgesi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)