Ayva receli♥ 3kilo ayva kabuklari soyularak ufak dogranir birbucuk kilo kadar sekere yatirilir. Yaklasik 1 gün sekerde kalir önce yüksek ateste kaynadiktan sonra, kisik ateste yaklasik 2 saatte yumusar, renk verir ve koyulasmaya basladimi ve tekrardan ayva kendini toplayip sertlesmeye baslamadan hurma tabir edilen bir kivamda atesten alinip sicakligiyla kavanoza konur. Raf ömrü 3 yil kadardir♥
12.04.2016
Kabak certmesi♥ kabak soyulur ufak dogranarak bir corba kasigi tereyaginda yumusayincaya kadar ,kapagi kapali olarak pisirilir. Suyu cekince icine 3 yumurta cirpilarak eklenir yumurtalar pisene kadar ocakta kalir istenirse sarmisak eklene bilinir.Yanina tereyagli makarna cok yakisiyor yogurtda ikram edilir yaninda
Sade kek
Kek♥ 2 yumurta,1 fincan zeytinyagi, 1 fincan süt 1.5 fincan , 1paket vanilya,1 paket kabartma tozu, 1 portakal kabugu rendesi ,3 fincan un tüm malzemeler aynin anda tel cirpiciyla bir dakika kadar cirpip fazla degil yaglanmis unlanmis kaliba dökülür, 180 derecede pisirilir.Hic bir zaman yumurtayla sekeri cirpmadim,özel bir islem yapmadim her zamanda kek im harika olmustur herzaman ayni anda bütün malzemelerle karistir sonuca ulas ölcü fincani fotogaftaki fincan ...
Portakal kabugu receli
PORTAKAL RECELI :)BENIM ICIN PORTAKAL TATLISI:)8 tane portakal cinsi önemli degil üsten ince tabaka rendeyle ince tarafindan rendelenir 8 cizik atilarak soyulur soyulan dilimler rulo yapilarak ipe dizilir kolye gibi 3kere 3 cer dakika kaynar suya atilarak haslanir acisi cikmasi icin en son soguk suya konur 2,3 gün günde en az 3 kere suyu degiserek en son 1 kilo seker 4 bardak suyla portakal kabuklari kaynamaya alinir 4,5 dakika sonra alti kapanir bu islemi aksam yatmadan yapilirsa iyi olur sabah tekrardan kaynatilir kivam alinana kadar aslinda cok teferuatli gibi gözüksede cok basit bir islem tüm islemleri bir anda yapilsa 1 saat bile almaz acisi cikmasi icin bu islemlerin olmasi lazim benim bu yaptigimda aci hic kalmadi cok güzel oldu.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)