1.02.2016
Bisi Hamur kizartmasi
Bi$i Pisi heart ifade simgesi Pisi Yarim kilo un,1 tatli kasigi susam,1 tatli kasigi cörek otu,1 paket kuru maya,1 tatli kasigi tuz,1 tatli kasigi seker,1 kasik zeytinyagi,ve ilik su,yumusak bir hamur olucak .Bezelerin ortasi delinip kizgin yagda kizartim formunu istediginiz gibi yapabilirsiniz tabi size kalmis
Visneli Cikolatali Pasta
Bu gün yaptim ,Cikolatali yas pastayi evdeki malzemelerle yaptim.Önce tabanini yaptim.Tabani icin cember seramik kalip kullandim Yapilisi:Taban icin 2 cay bardagi un,2 cay bardagi seker,1 yumurta ,1 cay bardagi zeytinyagi,yarim paket kabartma tozu,1 paket vanilya hepsini beraber cirpiyorum ben telle biraz kati hamur oluyor kaliba koyup spatula ile düzeldip önceden isitilmis firinda 160 derecede üstü kahve rengine dönene kadar pisirdim bir kürdanla kontrol ettim.Kek´i kaliptan cikarmadan soguduktan sonra bir visne koydum ben komposta visne kullandim suyunu süzdüm tanelerini kullandim Almanyada bu sekilde satiliyor.Ve 1 paket kakaolu puding pisirdim ,dr oetker kullandim tarifinden 100 ml az süt koydum ve pismeye yakin 50 gr sütlü kuvertüre cikolata ekledim puding pisince icine 50 gr tereyagi ekledim yanlizca tele cirptim ve sicakligiyla visnelerin üstüne döktüm.soguduktan sonra cabuk sogudu üstüne ayni kuvertür cikolatayi rendenin büyük gözüyle trasladim bolca ve cikolatali santi yaptim gene eksik sütle ve basit bir buzluk torbasinin ucunu minik kestim ve tirtilli ucu koyarak kremayla süsledim birazda yanlarina sürdüm torba cöpe gitti krema torbam temiz kaldi :) buzdolabina koydum yaklasik 3 saat sonra yedik.Benim bu güne yedigim en hafif ve en güzel pastaydi abartisiz.sanki tarifi yaparken uzun gibi gibi geliyor ama aslinda cok sade ve basit...
Cörek
Dogaclama bir model daha önce benim görmedigim bu modeli devam ettirecegim .
aklin yolu birdir yapilmis oldugunu düsünüyorum Cok sevdim her zaman yaptigim cörek hamurumdan yani acma hamurun dan yaptim.Kücük bezelerden cubuklar yaptim pizza bicagiyla her cubugu ortadan kestim oyun gibi oldu :) ve ters yöne burdum ve spiral gibi sardim .Birazda tepside mayalanan cöreklere sütlü yumurta sürdüm 200 derecede pisirdim..Hörnchen♥ 1 kilo un,1 su bardagi ilik su ,1 su bardagi zeytinyagi,birbucuk su bardagi süt ,3 yumurta aki, 1 corba kasigi tuz ,3 corba kasigi toz seker , 1 maya, ben kuru maya kullandim 3 paket.Tüm malzemelerle ele yapisan bir hamur yogurdum mayasi gelince 3 esit parcaya böldüm,tezgahimi zeytinyagiyla yaglayip yumusacik hamurumu elimi yaglayip elimle actim saniyede oluyor,12 esit parcaya ayirdim ve seklini verdim 36 tane cikiyor 1 kilo undan benim yaklasik 30 yillik tarifim cok sevdigim bir dostumdan ögrenmistim bendende cok insan ögrendi .icine istediginiz malzemeyi koya bilirsiniz,kuru üzüm cok yakisiyor tavsiyemdir
imam Bayildi
son zamanlarada cok tembellik yapip kizartma zararli diyip ne kadar zararli sey varsa yiyoruz Kizartmaya gelince red ediyoruz cigden dogruyarak yaptigimiz sekline cok alistik ama artik arad yapmali ki yanliz adi kalmasin.Tarifi yazmiyorum yanliz soganlar cok kavrulmuyor dagilir sonra birde 1 sker ekliyorumki domatesin asidini alsin domateslerim küyük boydu cok gibi gelebilir birde ici kavururken halis zeytinyagi kullandim ikincisi firinda cok kurutmadim yarim cay bardagi su ekledim Patlicanim yag cekmedigi icin az bir seyde yag ekledim suyuna.Dedigim gibi dograma cigden bende yapiyorum seviyorumda onu ama bunun tadi baska oluyor gercekten
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)