8.02.2016

Hamsi tava

Hamsi tava
Hamsiler ayiklanir yikanir tuzlanir un ve ince misir unu karisimina bulanir.bol yagda kizarir citir citir kuyruguna kadar yenir tabi kilcigiyla kuyruguyla yemeyi sevenlere gelsin:)

Hamsi Kusu-Hamsi Kusu -Yapilisi ince kiyilmis sogana birazda kiyilmis maydonoz ,toz sarimsak kirmizi tatli toz biber ,pul biber ,karabiber ve tuz ekledim karistirdim ayiklanmis kilcigi ve suyu alinmis iki tane yan yana ve biraz üst üste gelmis hamsilere icten karar konur 1 tanede üste konup elle sekil verilir sikilarak sonra misir unu ve un karisimina bulanarak kizgin yagda kizartilir ve kalan iclen yapilmis kivircik salatayla servis yapilir...


Hamsi Kusu -Yapilisi ince kiyilmis sogana birazda kiyilmis maydonoz ,toz sarimsak kirmizi tatli toz biber ,pul biber ,karabiber ve tuz ekledim karistirdim ayiklanmis kilcigi ve suyu alinmis iki tane yan yana ve biraz üst üste gelmis hamsilere icten karar konur 1 tanede üste konup elle sekil verilir sikilarak sonra misir unu ve un karisimina bulanarak kizgin yagda kizartilir ve kalan iclen yapilmis kivircik salatayla servis yapilir...











Yer Elmasi pirincli portakalli



Yerelmasini bu gün biraz daha farkli yaptim pirasali ve portakalli yaptim bu seferde.Evde bulunan sebzeleri kombine yapinca abartisiz güzel lezzetler cikiyor.4 tane yer elmasi yarim pirasa ,1.5 havuc pirasa var oldugu icin sogan koymadim.1 orta boy portakal suyu 2 kesme seker tuz ve zeytinyagini sebzeleri yumusaticak kadar su ve 1 corba kasigi pirinc koydum. Kaynamaya cikinca kapagi kapali kisik ateste demlene ,demlene pissin.Pistikten sonra iki ince dilim portakal dilimi ile porsiyonluk servis yaptim Afiyet olsun...



Su Böregi


su bögregini bu sefer ilk defa hazir su böreklik yufka ile yaptim.Teredütüm vardi aldim ama buzdolabinda yaklasik bir kac haftadir duruyordu.Misafirim gelince hade yapayim olursa olur dedim olmazsa denemis olurum en azindan cok kisiden duymustum aslini aratmiyor diye o kevrana bende katildim gercekten aratmiyor tabiki tereyagini ve icini bol koyuyoruz ki lezzet katlansin.1 Paket su börekli yufka yetiyor arasini yaglamak icin yaklasik 125 gr tereyagi erittim 75 ml de zeytinyagi karistirdim sade tereyaglida olur.3 litre suyu tencereye koydum kaynattim icine makarnaya atilan kadar tuz ilave ettim diger tarafda gene 3,4 litre soguk su ve gene ayni ölcüde onada tuz attim erittim kaynayan suya ceyrek kestigim yufklarai attim yufkalar uste cikinca bir kepce kevgirle alip soguk suya attim tepsiyi yagladim altina bir kat haslamadan yufak dösedim haslanmis yufkalari soguk sudan cikarip elimde suyunu sikip dösedim ve gelisi güzel dösedim düzgün kat olmasin kopa bilirler ugrasmayin döseyin her dösenen kata yag koydum bol koydum cekecegini biliyordum ortaya  maydonozlu sert yagli beyaz peynir dösedim ayni islemi üskatlarada yapip en üstede ayirdigim halanmamis kuru yufkayi koydum kalan yaga bir yumurta sarisi sürüp üstüne elimle yaydim 1 yerinden bicakla deldim ve 200 derecede isinmis firinda pisirdim biz begendik aslida daha iyi oluyor ama buda yoklukta gayet güzeldi yiyenlerden tam not aldi sert hamur bu ara yogramiyorum ellerimde güc kaybi var cok yogurdum zamaninda  bu seferde hazir olsun dedim







Kalamarli Kuskus


kalmari ince dogradim tavada soteledim biraz yagda diger tarafda 1 kücük sogani kavurdum icine biraz salca koyup kavurdum  bir fincan el ayasiyla yapilan kuskus ekledim ayni kisir yapar gibi sicak su ekledim sismesi icin karabiber pul biberi biraz kimyon ekledm kuskus cekince maydonoz ve taze nane dogradim yerken  kalamarlar üste servis edilir.




 

Palamamut tava

Balik ayiklanip dilim dogranir Ince misir unu ve un karismina tuzlanip bulanip kizgin yagda kizartilir.
 

Tekir tava


Baliklar ayiklanir ince misir unu ve un karisimina tuzlanip bulanarak kizartilir.


Kalamar Tava


Kalamarlar ayiklanir istege göre kalinlikta halkalar kesilir biraz karbonat ve sekerle ovulur bekletilir suyla calkalanir süzdurulur bol unlanip kizarir maden suyu veya biraylada bu islem yapila bilinir.







Sütlü Kabak corbasi

Sütlü Bakla corbasi
Yaklasik 200 gr bakla ince dogranir tencereye 1 kasik tepele tereyag konur eriyen yag  2 kasik un ilave edilir  unun kokusu cikana kadar beyazligi gitmeden kavrulur yaklasik 4 bardak soguk  su eklenir  birazda cesni ilave edilir cirpiciyla karistirilir hizli bir sekildeki top,topcuk olmasin baklalar icine atilip yumusayana kadar pisirilir sona dogru yaklasik 200 ml süt yada 100 ml krema eklenir altini kapamadan ceyrek kiyilmis  demet dereotu eklenir alti kapanir.







Ciger Izgara


Taze ciger  tuzlanarak yag parcalariyla odun sise gecirilir ister közde ister cok iyi Isinmis ocak üstü izgara ister elektirikli Izgarada yapila bilir önemli olan isisi yüksek olsun.Pistikten sonra ister Pulbiberi,
kimyon ve kekikle lavas ve sogan  piyaziyla daha lezzetli olucaktir ben pul biberi terci ederim.