31.05.2016

Izgara kabak salatasi yaglamadan pisirdim beyaz peynir domates ve reyhanli serviste en üstüne tuz ve sizma yag koydum.Yaparken ocagimin etrafina ben mutfak kagidi seriyorum cünkü arkadan et pisirdigim icin.Ocagim temiz kaliyor cok fazla kokuda olmuyor.

Izgara kabak salatasi yaglamadan pisirdim beyaz peynir domates ve reyhanli serviste en üstüne tuz ve sizma yag koydum.Yaparken ocagimin etrafina ben mutfak kagidi seriyorum cünkü arkadan et pisirdigim icin.Ocagim temiz kaliyor cok fazla kokuda olmuyor.





keyifli soframiz


Misir unlu somon pane




Susi en sevdiklerim wasabi ve zencefil tursusu ile tabiki soya sosla




Mürekkep baligi pane-Mürekkep baligi kalamarla cok karistirilir icinde bulunan mürekkep kesesi vardir bu mürekkebi Mürekkepbalıklarının mürekkepleri yüzyıllarca sanatkarlar tarafından yazı ve çizimde kullanılmıştır.


Kayseri üsülü kayseri mantisi salcali suda pisti Kayseride bu sekilde pisirirler hatta daha sulu olur corba gibi kasiklarlar.



Karısık dolma ıcınde en muhtesemı kendim icin yaptigim büyük kirmizi biberdi.Ic icin orta yagli kiyma,elle kiyilmis sogan maydonoz 1 domates biber salcasi cok az,pirinc karabiber ve tuz birazda sivi yag ile yumusak bir harc hazirladim yarim bardak salcali su cok az tuzla pisti biber dolmasinin suyunu az koyuyoruz cünkü icindeki sogan domates ve etin hatta biberin suyu yeterli geliyor.Hatta ben tencerenin altinda daima azbir miktar su birakirim piserken serviste 1,2 kasik üstüne gezdiririm