12.05.2016

Kabak Tatlisi tatlilar bölümünde tarifi var.




Limoncello

Bir kilo yikanmis kurulanmis limonun kabuklarini trasladim 1 bardak Votkaya yatirdim ben 1 kac gün beklettim en az 3 gün beklemeli baktim acisi cok olucak süzdüm 1 limonun suyunu bir bardak sekerl ve bardak suyla kaynattim soguttum süzdügüm votkaya ekledim 1 bardak daha votka koydum tadini kendinize göre ayarliya bilirsiniz dinlenmeye kaldirin uzun sure kaldikca tadida artar alkolide .Hazirlardan daha yumusak icimi olur ben limon suyunu kendim ekledim orjinalinde yok tadi daha güzel oluyor.












YAGMURUN KIRKINI CIKARDIK , KIRK UCURDUK

 Yagmurumun kirkini bizim evde cikardik masami hazirladim kirk tane minik tas  (ben dekor icin cakil tas´i aldim.acik renk olanlari sectim ) her birini okudum.Haci Baktastan getirdigim tas ,altin, gümüs ,para ,nazar boncugu koydum kovaminin icine temiz torba gecirdim bizim banyo kovamiz ama olsun o bebek dikkat etmeli ne kadar temizde olsa on ait degil  suyuda kirkladik ve icine gül suyu döktüm.  birazda anneye biraktik dustan sonra döksün diye. Bizde küveti vardi  oturma odasinda evimizin diger üyelerininde katilimiyla Kirkini cikardik. bir tabagin altina cakmakla is yaptim o isi burnuna sürdüm yanaklarina alninada un sürdüm is nazar icin un ise pamuk sacli olana kadar uzun ömürlü olsun diye.Dede altin takti bende kiyafetlerini aldim.tüm islem bitince ailemizle yemek yedik.Dinsel bir olay degildir gelenektir iyiki  böyle geleneklermiz var.Arkasindan yemek icmek güzel oluyor Nine yoruluyor ama oldun güzel olaylar bunlar.
Bu arada suya attigimiz her seyi kurlayip bir kesenin icine koyup Anneye verdim tasi ile birlikte saklamasi icin.Zaraninkide aynisi oldu onuda keseye koydum verdim.Sarp`ininide bir Porselen kapaklik cok benim cok eski tasimin icine koydum öyle Kizima verdim.















Patik Yamurum icin



Yelek Yagmurum`a örmüstüm


Bebek yelegi Yagmurum´a örmüstüm



Yagmurum ´a ördügüm battaniye








Kiymali taze fasulye

Pistikten sonra fotografini cekemdim ama cok lezzetliydi damla su koymadan pisirdim.2 orta boy sogani ince kiydim kavurdum kiymayi elave ettim kani cekilince salcasini ekledim ve 1 rende domates ilave ettim üstünede kikadiktan sonara dogradigim fasulyeyi ve tuzunu ekledim kapagi kapadim yanlardan buhar cikinca en kisik ayarda yaklasik hic kapagini acmadan bu sekilde kendi buharinda pisirdim asla kapagini acmayin  buhari kaca bilir acip da denek isterseniz gene altini acin bir kaynamaya cikinca gene kisin.





Soslu ,levrek ve buharda karnibahar ve brokoli

Derin kalin bir döküm kapakli bir güvec tavada tereyagi eriyince icine dogranmis sarimsak ile  levrekleri dizdim kapagini kapadim suyunu birakti balik suyunu birakinca pismede olmus demekktir buharlasarak limon suyu ve ben bir minik dal kereviz yapragi dogradim 1 tatli kasigi unu biaraz su ile  inceltip onuda ekledim tuz baharat size kalmis kapagi kapayip kisik ayarda biarat daha pisti yanindada bol limonlu buharda karni bahar ve brokali kardesleri ikarm ettim.
levrak dilimlerini