28.02.2016

Karidesli pilav

 Karidesli Pilav  carcabuk yapilan pilavlarimdandir yanliz ben pilava 1 kücük sogan dogradim 1 bardak pirinci kavurdum 1.5 bardak sicak su tuz ile pisti demlenirken zerdecal ve köri ekledim diger tarafda tereyaginda sarimsakla soteledigim karidesleride karistirdim  karides 125,150 gram yeterli geliyor. servis yapmadan kiyilmis maydanoz serptim cok güzel meze ve Balik sofrasina yakisiyor sogukta yenir siviyyapiliyor cünkü Afiyet olsun.

Karnibahar tursusu börülce ve domates tursusu

Ayni mantikla yaptim yanlizca fasulyeleri sokladim kaynar suyla  Tarif 2013 e aittir  








sasirtti.Ruslarin

tursulari meshurdur seyrettigim tüm videolarda kaynamis su kullaniyorlar hatta bizim .yogurt yaptigimiz gibi battaniyeye sariyorlar.Aklima yazmistim denedim hemde badem salatalikla sonuc harika oldu salatalik tarladan koptugu halindende daha citir citir oldu tavsiyemdir denerseniz memmnun kalirsiniz.Ben kelek ,lahana badem salatalik,biber,domates,havuc,ve kornison salatalik kullandim aralara sarimsak dogradim suyuda kaynayan 1 litre suya yarim cay bardagi sirke 2 kasik deniz tuzu koydum bu litre tarifidir ben bunu 10litre kaptim büyük tencerede suyu kaynatip o sekilde kullandim. Önce hepsine agzina kadar sicak tursu suyunu koydum, yaklasik 5 dakika sonra tekrar tencereye bosaltip suyu ayni suyu tekrardan kaynatip kavanozlara döküp sikica kapadim. Bu arada,ilk suyunu koyunca sebzeler yumusuyor iyice bastirip kavozu kalan sebzelerinizi ilave edin ,yumusuyor dediysem 
sogudugunda kendini toparliyor ve sertlesiyor defne yapragi ve tane karabiber hazirladim ama son anda vaz gectim Alman tursusu gibi olmasini istemedim...Ayrica bu tarif gecen sene yazildi ben simdi birkere sicak su koyup kapiyorum agzini.Birde cam kavanoz olmasi tabi cok iyi ama ,icimiz disimiz pilastik sanirim Sanirim fermantasyon olmus tursu suyu tüm zarari yok ediyordur Türkiyede imkanlar daha fazla kavanoz edinmek icin...

Kaynar suyla salatalik tursusu


Bu yaziyi ben yaklasik 3 yil önce yazdim sitemde silindi tüm tariflarimle bu uyulamayi yakalsik 3 yildir yapiyorum ben tüm tursuleri bu sekilde yapiyorum yanliz kirmizi pancar tursusu farkli oluyor 






Bu tarifi hep denemek istiyordum bu  sene denedim sonuc benide sasirtti.Ruslari tursulari meshurdur seyrettigim tüm videolarda kaynamis su kullaniyorlar hatta bizim .yogurt yaptigimiz gibi battaniyeye sariyorlar.Aklima yazmistim denedim hemde badem salatalikla sonuc harika oldu salatalik tarladan koptugu halindende daha citir citir oldu tavsiyemdir denerseniz memmnun kalirsiniz.Ben kelek ,lahana badem salatalik,biber,Domatem,havuc,ve kornison salatalik kullandim aralara sarimsak dogradim suyuda kaynayan 1 litre suya yarim cay bardagi sirke 2 kasik deniz tuzu koydum bu litre tarifidir ben bunu 10litre kaptim büyük tencerede suyu kaynatip o sekilde kullandim. Önce hepsine agzina kadar sicak tursu suyunu koydum, yaklasik 5 dakika sonra tekrar tencereye bosaltip suyu ayni suyu tekrardan kaynatip kavanozlara döküp sikica kapadim. Bu arada,ilk suyunu koyunca sebzeler yumusuyor iyice bastirip kavozu kalan sebzelerinizi ilave edin ,yumusuyor dediysem sogudugunda kendini toparliyor ve sertlesiyor defne yapragi ve tane karabiber hazirladim ama son anda vaz gectim Alman tursusu gibi olmasini istemedim...Ayrica bu tarif gecen sene yazildi ben simdi birkere sicak su koyup kapiyorum agzini.Birde cam kavanoz olmasi tabi cok iyi ama ,icimiz disimiz pilastik sanirim Sanirim fermantasyon olmus tursu suyu tüm zarari yok ediyordur Türkiyede imkanlar daha fazla kavanoz edinmek icin...

Kaynar suyla tursu

 Bu tarifi hep denemek istiyordum"bu sene denedim sonuc benide sasirtti.Ruslarin 
tursulari meshurdur seyrettigim tüm videolarda kaynamis su kullaniyorlar hatta bizim .yogurt yaptigimiz gibi battaniyeye sariyorlar.Aklima yazmistim denedim hemde badem salatalikla sonuc harika oldu salatalik tarladan koptugu halindende daha citir citir oldu tavsiyemdir denerseniz memmnun kalirsiniz.Ben kelek ,lahana badem salatalik,biber,domates,havuc,ve kornison salatalik kullandim aralara sarimsak dogradim suyuda kaynayan 1 litre suya yarim cay bardagi sirke 2 kasik deniz tuzu koydum bu litre tarifidir ben bunu 10litre kaptim büyük tencerede suyu kaynatip o sekilde kullandim. Önce hepsine agzina kadar sicak tursu suyunu koydum, yaklasik 5 dakika sonra tekrar tencereye bosaltip suyu ayni suyu tekrardan kaynatip kavanozlara döküp sikica kapadim. Bu arada,ilk suyunu koyunca sebzeler yumusuyor iyice bastirip kavozu kalan sebzelerinizi ilave edin ,yumusuyor dediysem 
sogudugunda kendini toparliyor ve sertlesiyor defne yapragi ve tane karabiber hazirladim ama son anda vaz gectim Alman tursusu gibi olmasini istemedim...Ayrica bu tarif gecen sene yazildi ben simdi birkere sicak su koyup kapiyorum agzini.Birde cam kavanoz olmasi tabi cok iyi ama ,icimiz disimiz pilastik sanirim Sanirim fermantasyon olmus tursu suyu tüm zarari yok ediyordur Türkiyede imkanlar daha fazla kavanoz edinmek icin...




Minicik domatescikler

Biz  yemegimizi salatayla  yemegi cok severiz  onun icinde 300 yakin salata fotograflammisim :)
vakitsizlikten yapamasakda iki domates dograr tuzlariz yemegimizin yaninda yemek icin buda onlardan biri :) 

Füme somon

Somon füme hafif isli aromasiyla tam ekmek üstü oldu  kiyilmis kirmizi sogan birazda kapari lezzet katicaktir tavsiye ederim.

Karisik kizartma

Karisik kizartmayi koyacak kategori bulamadim :)  her yere girecek bir yemek atistirmalik meze kahvaltilik, aksam cayinin yanina, rakiya, ekmek arasina ,sosladinmida sofrada sadrazamdir Sadrazamda nedir ya Herhalde en yüksek kategori olmali sevinc ce :) bildik kizartma iste tuzlayip yiyin:) 

Ringa baligi salamurasi

Ringa baligi salamurasini hazir aldim bol zeytinyagi ve yemeklik dogranmis soganla servis yaptim...

Pollock Baligi tava

Pollock baligi ülkemiz kara sularinda olmayan eti lezzetli Alaska somonuda denen ama Mezgit gillerden bir balik türüdür.Ben hep yazdim hepde yazacagim galiba balik kizartirken misir unu ve bugday ununu karistiriyorum misir unununda en incesini kullanirim taha citir amam sert olmuyor. Balik filetolari tuzlandi unlandi ve siviyagda kizardi.

 

Brüksel lahansi

Brüksel lahansini ben cok severim bir kac türlü yapiyorum buda onlardan biri.Lahanayi distan ilk sira yapraklarini alip tencerede yarim cay bardagi suyla tuzunu ekleyip kapagini kapayip yanlardan buhar cikinca altini kisip yani kahve pisirme  isisina alip yaklasik 10 dakika pisirdim ve süzdüm susu kalmiyor zaten tencerede zeytinyagini minicik dogranmis 1 dis sarimsagi soteledim ve pulbiber ekledim Brüksel lahanalarini ekleyip karistirdim ILIK da sogukta güzel oluyor...

Dana haslama

 Halama icin benim bir sloganim vardir bilen  bilir hastalikta saglikta yazinda kisinda derim bunu corbalar icinde söylerim :) Dana haslamayi   yagsiz dana gerdanla yaptim 1 büyük sogani piyaz kiydim  az bir sivi yagla soteledim sogani yarim kilo kusbasi dogranmis dana eti ilede biraz cevirdim tuzu attim Tuz sertlestirir ama ete lezzet verir ben yemeklerime ilk asamada tuzunu eklerim sebzeminde etiminde tuzu icine  cekmesini isterim tabi belki biraz fazla piser lezzetli olsunda saman gibi yemek yemektense bu daha mantikli.Zaten bu tarz yemeklerimi Düdüklü tencerede yapiyorum.Sicak suyunu verdim kaynamaya cikinca ksik ateste 1 saat kadar pisti cok kisik olmali suyunu kaybetmemeli .Sona dogru bir kere actim havucunu ekledim buna patates koymadim.
Bu´da böyle oldu tekrar 10 dakika kaynattim.ister kasiklayin ister ekmek banin dana et suyu baska bir seye benzemiyor Afiyet olsun.

Karidesli pilav

 Karidesli Pilav  carcabuk yapilan pilavlarimdandir yanliz ben pilava 1 kücük sogan dogradim 1 bardak pirinci kavurdum 1.5 bardak sicak su tuz ile pisti demlenirken zerdecal ve köri ekledim diger tarafda tereyaginda sarimsakla soteledigim karidesleride karistirdim  karides 125,150 gram yeterli geliyor. servis yapmadan kiyilmis maydanoz serptim cok güzel meze ve Balik sofrasina yakisiyor sogukta yenir siviyyapiliyor cünkü Afiyet olsun.

Tavuk bulgur

Tavuklu sehriyeli bulgur pilavi ne pisireyim dendiginde hemen kolay yaptigimiz yemeklerimizdendir. Suyuna pilav ve tel sehriye corbasi yapildi bol limonlu.Bütün tavuk üstünü gelecek suyla haslanir diger tencerede suyuna sehriye corbasi yaptim kalan suylada hazir  kavrulmus telsehriyeli  karisik satilan bulgur pilavi pisirdim. Tabiki tereyagida ekledim pilava servis icin Bulguru alta kemik ve derisi ayiklanmis tavuklar üste ve en son kizdirilmis tereyagi gezdirilerek servis yaptim.

Midye tava

Midye tava ♥ ic midye aldim buzluktan 1 kilo. Birazini cikarttim digerini fermuarli 
torbaya koydum
baska bir zaman kullanmak icin kizartma sosuna 2 kasik un ,2 kasik nisasta ,1 cay bardagi ben göz ayari yaptim bira ve tuz ve biraz zerdecal koydum cirptim yaklasik yarim saat dinlendi midyeleri tahta sise gecirdim sisler uzun oldugu icin ortadan kirdim ücer tane takmak istiyordum servisi kibar olsun diye.Sislere ücer tane gecirdim ve bulamaca bulayip kizgin yagda altin sarisi oluncaya kadar kizarttim tabiki yaninda taratorla servis yaptim onunda tarifini yazacagim...



Midye tava

Midye tava ♥ ic midye aldim buzluktan 1 kilo. Birazini cikarttim digerini fermuarli 
torbaya koydum
baska bir zaman kullanmak icin kizartma sosuna 2 kasik un ,2 kasik nisasta ,1 cay bardagi ben göz ayari yaptim bira ve tuz ve biraz zerdecal koydum cirptim yaklasik yarim saat dinlendi midyeleri tahta sise gecirdim sisler uzun oldugu icin ortadan kirdim ücer tane takmak istiyordum servisi kibar olsun diye.Sislere ücer tane gecirdim ve bulamaca bulayip kizgin yagda altin sarisi oluncaya kadar kizarttim tabiki yaninda taratorla servis yaptim onunda tarifini yazacagim...

Taratorlu Cimen







Dünkü tarator bu gün kalanla cemen oldu icine bir corba kasigi biber salcasi 1 tatli kasigi cemen tozu 1caykasigikimyon birazda toz biber ekledim 1 dis sarimsak ezdim cok güzel oldu.


  • Tarator ♥ 3 dilim ekmek ici islatilmis SIKILMIS biraz sirke 1 avuc ceviz tuz ve biraz sarimsak tozu ekledim cok iyi bir sekilde havanda ezdim istiyen icine tadini yumusatmak icin 1 kasik mayonez koyabilirsiniz aslina konmuyor isterseniz cünkü yogurt ve mayonezli sevenlerde var...