18.02.2016
Sevinc mutfakta : Patatesli kabak cicegi dolmasi
Sevinc mutfakta : Patatesli kabak cicegi dolmasi: Patatesi kabak çiçeği Dolması olurum demeyin inanın yedıgim en güzel dolmaydı. 15 tane Çicek 2 iri patates rendesi iri Gözde rendelenicek 1...
Ayva ve armut tatlisi
Ayva ve armut tatlisini beraber pisirdim Düdüklüde. ikramida üstüne hafif gül suyu serperek hindistan cevizi antep fistik ve cevizle servis yaptim kaynak ve dondurmada makbuldur bu tatlida nasil severseniz.Ayva ve sert armut soyulur ortadan kesilirtencereye yarim cay bardagi su kivam ve tat veracek kadar seker lütfen baska bir sey koymayin tadini kirmayin karanfil ve tarcin cubugu olarak ben terci etmem.meyveleri ortalari tencereye gelecek sekilde dizdim düdüklünün kapagini kapadim kaynamaya cikinca düdüklümün altini kistim tam 15 dakika pisirdim saat tutmak lazim meyveler cok yumusamasin.Tencereyi acinca ayvanin renk aldigini görüceksiniz Ayva recelimide artik düdüklüde yapiyorum gecen yildan beri biliyorsunuz.Aksamdan yapin tencerede sogusun tatliniz. Ben Sare Terzioğlu,dan esinlenerek üstüne gül serbeti degilde gül suyu serme yaptim Selam olsun kendisine sizi seviyoruz Sare hanim`a selam olsun.Hindistan cevizinede batirinca gercekten Lokum oldu...
Portakalli Mandalinali Pelte
Portakalli mandalinali pelteyi tatile cikmadan evdeki narinciyeleri sikarak degerlendirdim ben pektinli seker kullandim siz normal sekerlede yapa bilirsiniz 6 orta boy sulu portakal ve 4 tane mandalinayi SIKTIM tencereye ben 2 kasik dolusu nisasta koydum 6 corba kasigida pektinli seker ekledim yani jelatinli kaynamaya cikinca bir kac dakika kaynattim kivami koyu olmali biraz kaselere aldim portakal kokulu portakalli peltem cok güzel oldu.Nisastayi sulandirip ayarini yavas yavas yapabilirsiniz..
Ispanakli Tavuk sarmasi
Ispanakli tavuk sarmasini soslu yaptim paztates püresiyle servis yaptim. 2 parca tavuk gögsünü kalin actim cok düzgün olmaya bilir icine 1 iri sogani yarim ay dograyip tereyaginda kavurdum icine 2 dis sarimsak ezdim ve yikanmis ve dogranmis 300 gr Ispanagi dogranmis koydum bu islemi döküm tavada yaptim kapagi acik kavurdum suyu cekene kadar tuzunda ilave ettim. tavuklarin arasina ilave ettim sardim bir Kapakli borcamin altina 1 kasik erimis tereyagi koydum tavuklari dizdim üstinede tereyagi sürdüm. Borcamin kapagini kapayip 250 derecede cok iyi isinmis firinda pisirdim tavuklar yakalasik 20 dakika da pisiyor. Ben bir kasede biraz süt ve su ile Knorr un tavuk sosunu karistirip tavuklarin üstüne gelmemek sartiyla güvece döktüm tekrar üstünü kapatip firina verdim sos kaynamaya cikinca altini kapadim birazda bu sekilde kaldi diger tarafda bol tereyagli az sütlü patataes püresi yaptimberaber servis yaptim afiyet olsun...
Hardal soslu Ahtapot
Ahtapotu bu sekilde denerseniz cok seviceksiniz.Bazi seyler soslarla dahada lezzetleniyor tavsiye ederim.Ahtapotu yakalsik 30 dakika kadar yarim cay bardagi sirke ve tuzla hasladim cikardigim Ahtapotu asla suyun altina tutmadan ilikligiyla dogradim diger tarafta zeytinyagi sarimsak biraz daha tuz ve maydonozla marina yaptim dinlenen Ahtapotlari izgarada arkali önlü izgara yaptim ve icinden cikardigim sos´a 1 ttali kasigi harda ve limon suyu ekledim izgara Ahtapotlari icine koydum nasil güzel oldu anlatamam.
Izgara tadinda Cipura firin
Ben kisin firinda yapiyorum Balik izgaralarimi bunun icin yagli kagidin üstüne yagaladigim kabuklu dogranmis patates diziyorum Cünkü baligin alt derisi yapisiyor ne kadar yaglarsaniz yaglayin kagittan cikmiyor bu sekilde güzl oluyor hemde frinda balik yaginda kizarmis patates yiyorsunuzki cok lezzetli oluyor.Bu yag tavada kiazrttiginiz baligin yagi degil baska bir sey oluyor yani saf balik yagi oldugu icin lezzeti cok güzeldir. icine ben taze biberiye arad defnede koyuyorum böyle seviyoruz biz.
Banbun- Barbunya tava
Baliklarin Piri dir Baybun Barbunya Baligi buldukmu kacirmayiz buda onardan biri.Ben iki cesit un ile kizartirim ince misir unu ve buyday unu ile ikisini karistirri kizartirim cok daha citir oluryor.
Tavuk haslama
Bu haslamayida
cok yaparim tavuk budu patates ve havuclz Hep bir Sloganim var hastalikta saglikta yaz kis corba diye bu corbamda onlardan biri ben bol karabiber cekerim icine yerken ve bol limon hem yemek hemde corba niyetine 1 iri bud iki kisiye yeter. Birkac dalda buzlukta bulundurdugum kereviz sapi atiyorum...
Kiymali Semizotu
Semizotunu cocuklugumda hic sevmezdim pek cok sey gibi yas ilerleyince cocukluklugumda sevmedigim seyleri sever oldum.Belki cocukluga duyulan özlem o dönemdiki sevmedigim seylerle olan anilarim olabilir :) Bu Semizotu Sitemizden kendi yetisen dogal Semizotudur.Ayni kiymali ispanak gibi pisiriyorum ben önce saganimi kavurur sonara kiymami eklerim bol domates pirinc veya bulgur ekler kendi suyu ile pisiririm sarimsakli yogurtla yeriz.Tabi faydasini hepimiz biliyoruz Dogada Omega 3 barindiran bir bitkidir ben daha önceki tariflerimde yazdigim gibi güllerimin altinda cikiyor yada ben köklerini ekiyorum sabah kahvaltisina minik masakimla bir kac dal kopariyorum sabah kahvalti salatasina.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)