2.06.2016

Mantar corbasi


Mantar corbasi yapilisi 3 iri mantari ufak dograyip biraz sivi yagda cevirdim. icine 2 coarba kasigiun ilave ettim un kokusu cikana kadar kavurdum cok kavrulmamali.! bir miktar suyla un karistirilir hemen cözülüyor zaten.bir bardak kadar süt ekledim birazda sebze cesnisi ve tuz koydum kaynadiktan sonra kisik isida kisa bir süre daha pisirdim.


Mantar corbasi yapilisi 3 iri mantari ufak dograyip biraz sivi yagda cevirdim. icine 2 coarba kasigiun ilave ettim un kokusu cikana kadar kavurdum cok kavrulmamali.! bir miktar suyla un karistirilir hemen cözülüyor zaten.bir bardak kadar süt ekledim birazda sebze cesnisi ve tuz koydum kaynadiktan sonra kisik isida kisa bir süre daha pisirdim.Serviste kendime zerdacal ektim.


Orman mantarlarini cok temiz oldugu icin suyla yakamadim bir nemli bezle sildim.Zaten mantar yikanmaz ama eldivenli elle toplandigi halde insanin ici rahat etmiyor.istiridye gercekten agactan toplanmis ve Ayi mantari cinsine benzeyen mantarlari kestim tuzladim ve una bulayip kizgin yagda kizartdim tadini bilen biliyordur.Mantarin en iyi hali kizartma hali tabi birde közde olan baska oluyor benim icin.





Yumurtalli cici kiz mantari Pfifferling

Tereyagli, sarimsakli,yumurtali :)
Pfifferling,Cincala,Tavuk mantari,tavuk bacagi ..
mantaru,sari kiz mantari,Tavuk Tirmiti,Yumurta mantari,Cici kiz mantari,kulacik mantari,Cici kiz ,Cüce kiz manatari