19.09.2016

Yasemin Reçeli

Yasemin'ler bahçemden.
Denemek icin çok az yaptım ,çok güzel oldu parfüm kokulu reçel sevenlere gelsin 😃
1 ölçü sapları kopmuş Yasemin
1 ölçü sapları kopmuş yasemin 
Yarım ölçü su 
1çimdik limon tuzu
Seker ve su kaynamaya çıkınca Yasemin'ler atılır kısık Ateş'te kıvamı gelinceye kadar kaynatılır ne katı ne sulu olmalı fazla kaynarsa şekerlenme yapar basında durun inci köpükler oluşana kadar kaynamalı...
Bir ölçü derken 1bardak çiçekse 1 bardak seker ,yarım ölçü su olmalı 65. Reçelim Yasemin oldu...





Cilekli jöle

Çilekli jöleyi ben Maraş dondurma ile yedim cok yakıştılar birbirine


domatesli aci biber tursusu

Domates soslu acı biber turşusu
250 gr kadar acı biber 
2 büyükÇanakkale domatesı rendesi 
2 diş sarımsak rendesi
3 yk elma sirkesi 
Tuz arzu'a göre 
Tüm malzemeler karıştırılır ve ağzı yarı açık mutfak tezgahında 24 Saat bekletilir fermantasyonu sağlanır ben aynı kap ile ağzını kapayıp buzdolabına koydum.
Çok açı ve çok lezzetli yemek iştirakçisi oluyor.
Fazla yapılıp aynı sekilde kapağı acık dinlendirilir ,sonra kaynamış kapaklar sıkı kapatılır kışlık sos turşu yapılır.bu turşu biraz risklidir çok eksime yaparsa kapakları gevşetip bozulma olur.
Kapakları arada kontrol etmeli hatta kapaklar kapatıldıktan sonra ters çevrilmelidir sizma olursa, hemen yeni kapakla değiştirilmelidir!,bir kaçan gün tezgagınızda kalsın ,sonra kilere kaldırın.
Emeğimiz bosuna gitmesin...
Bu çok lezzetli acılı domateslı sos turşu,çok ekmek yedirir bu yüzden benim içinde tehlike olduğu için az yapıyorum.
Sevenler maydonozda doğruya bilir.
Afiyet olsun