17.02.2016
Arpa sehriyeli Pirinc Pilavi
Ben hic kavurmadanda yaparim, kavurarakta yaparim tabiki bu kavrularak oluyor cünkü arpa sehriyeler kavrulmali.
Buzluk Sucugu
Dün taze kıyma Alınca bir miktarını sucuk yaptım.kıymayı ben devamlı dana
boyundan çektiriyorum. Kıymada en lezzetli yer boyundur boyun derken tüm gerdan bölgesi.Kıyma yarım kilo kadardı.4 diş sarımsak cok iyi ezilmiş,tuz,yenibahar,kara biber,bol kırmızı toz biber,ve kimyonla cok iyi yoğurdum tavada hemen denedim baharatını biraz daha ekledim hepsinden gene Minicik denedim tam sucuk tadında oldu.Bu sekilde dolapta rahat saklanıyor buzlu tık tık kırılarak kızartılır.Buzluk posetine ince yayilir ve bir bicagin tersiyle bastirilip kücük karacikler olusturulur bunu yapmak buzluykende tik ,tik kirilmasi icin buzlu tavaya konur bu sekilde pisirilirse sonuc iyi olur bir sey daha önemli bir ayrinti lütfen bunu tekrar permuarli yada kilit torbaya koyunki sarimsak kokusu buzluga dagilmasin.Buzlugumuzda mutlaka kilit yada fermuarli torblar kullanmaliyizki posetlerden kokular sizmasin.Cok kisi buzluk kokusundan rahatsizlik duydugunu söyler bende böyle sey olmaz ben kuru yemislerimi bile buzlukta saklarim.Findik ceviz fistik...
Mandalina Receli
Mandalina Receli bizim evimizde recelden cok ikramlik olarakda yenir.Minik bir catala takilarak yada bir kürdanla likörün yaninda kahvenin yaninda cok yakisiyor.Ben sütlü ttali sade dondurmaylada ikram ediyorum heleki peynir pastasi dilimini bir dilim mandalina receliyle ikram ede bilirsiniz.Ben acisi cikmis mandalina ve portakal recelii seviyorum bunun icinde ön haslamayi 4 er kere yapiyorum bol suya koydugum mandalinalari 3er dakika kaynatip döküyorum her kaynama suyuna bir tali kasigi tuz atiyorum acisini daha iyi almasi icin.en son bol suya koyup 48 saat günlük 3 kere olmak sartiyla suyunu degistirdim ayni portakalda oldugu gibi.Her yapilan tarif farklilik olusturuyor 3 günde soguk suda kala bilir size kalmis.ben cekirdeksiz ince kabuk bol suylu mandalinayla yaptim.7 tane iri boy mandalinayi bu islemden gecirdim 6 litrelik tencereye 1 kilo seker 3 bardak su koydum kaynamaya baslayinca 4 dilim olarak kestigim mandalinalari koydum kaynamaya cikinca sari kefini cay süzgeci ile alip süzgeci bir tencereye koydugum suya daldirip temizledim islem bu sekilde kolay oluyor.kivamida artik boncuk köpük tencereyi asmaya calisinca olmus demektir tabi bir tabakta kivami almak kolay .Biraz uzun ama kolay bir receldir her evin tarifi farklidir buda tarif zenginligimizdir Afiyetle .
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)