17.02.2016

Arpa sehriyeli Pirinc Pilavi

Ben hic kavurmadanda yaparim, kavurarakta yaparim tabiki bu kavrularak oluyor cünkü arpa sehriyeler kavrulmali.
sici yagi yanlizca tencereynin altini islatacak kadar olmali isininca yarim avuc arpa sehriyesi konur ve kahve rengi olana kadar kavrulur istemeyn bu yagi cöpe süze bilir yaklasik zaten bir,iki kasik kadardir tekrardan icine 1,5 tereyagi  konur eriyen tereyagina yikanmis 1 bardak pirinc eklenir kisa süre kavrulur ve kaynar su eklenir. 1 bardak pirince 1.5 bardak su olur Pirincte yarim bardakda sehriyenin hakkidir tuz atilir alti kisilir demlenerek pisirilir bu arada tencerenin kapagi acilmaz buhari kacmasin diye.yaklasik yaklasik 20 dakika sonra pilav ceker o zaman baka bilirsiniz ancak gerekirse pisme süresi gerkiyorsa kapagi katilip 10 dakika daha demlendirilir.kapagi acilmadan gene 10, 15 dakika kalir sonra bir kasikla harmanlanir kapak gene kapanir tane tane olmasini istiyorsaniz bu sekilde olur.Sallama pilavdada tereyagi eritilir yikanmis süzülmüz pirinc eklenir ayni ölcüde soguk su konur kaynamaya cikinca alti kisilir aynisi oluyor pilav...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder