13.09.2016

Elmali kurabiye

Elmalı kurabiyeyi ben böyle yapıyorum.
Bu hamura anca bu şekilde oluyor ağıza almadan dağılan bu kurabiye benim yıllardır yaptıgımdır
standarttı ´mı hiç değiştirmedim,öğrendiğim günden beri bu şekilde yapıyorum.
Hamuru mutlaka çatlayan hamur olmalı´ki kurabiye kıtır kıtır olsun.
Tavsiye ederim kim yediyse çok beğenmiş tarifini almıştır.
Bende bu tarifi günümüzde bir arkadaştan almıştım Nilgün ,kulakların çınlasın 😄
Ben 1 tepsi yarım ölçü yaptım
İç malzemesi
3 tane orta boy elma (ekşi tatlı farketmez pişince ekşiliğinin çıkıyor ortaya) iri gözde rende yaptım bir yanmaz bir tavada 1, bardak toz şekerle pişirdim kısa bir sürede pisiyor indirdikten sonra 1cay kaşığı tarçın ve kıyılmış 4 cevizin içini koydum karıştırdım soğuttum .
Hamuru içi
Ilık eritilmiş 130 gr tereyağı
Yarım çay bardagı sıvı yağ
Yarım çay bardagı şeker
Yarım çay bardagı yogurt
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un burası önemli hamur biraz dağılan hamur olmalı el yardımıyla şekli verilmeli bir dahaki sefer unu ölçerim
160 derecede pişirdim altı koyulaşınca çıkarttım tepside soğudu,soğuduktan sonra bol pudra şekeri ektim .
Özelliği bu hamur çok az tatlı oluyor pudra şekeri tamamlıyor eksikliğini.
Fazla yaparsanız şekerinizi serpmeden buzlukta saklıya bilirsiniz,yemeden 1,2saat önce çıkarıp şekerlerleyince 









yeni yapılmış gibi oluyor...