5.04.2016

Hamsi köftesi

Sizde benim gibi balik hatta hamsi seven biriyseniz en kolayindan ve lezetlisinden hamsi köftesini tavsiye ederim ,yaninada bol taze soganli ,bol limonlu, zeytinyagli kivircikla tavsiye ederim.YAPIMI : Kilcigi alinmis dörde bölünmüs hamsi,kuru sogan sarimsak, maydonoz,birkac dal dereotu,1 yumurta,un ve misir unu ,tuz ,karabiber,minicik kimyon olmuyada bilir.ben 300 gr balikla yaptim cok az kendime kadar.2 kasik misir unu,1 kasik kadarda un ekledim siz un miktarini ayarini kendinize göre ayarliya bilirsiniz tüm malzemeler karistirarak,ben elimle form verdim ve kizgin yagda kizarttim.Beyaz etli herhangi baliklada cok güzel oluyor





Hamsi köftesi

Sizde benim gibi balik hatta hamsi seven biriyseniz en kolayindan ve lezetlisinden hamsi köftesini tavsiye ederim ,yaninada bol taze soganli ,bol limonlu, zeytinyagli kivircikla tavsiye ederim.YAPIMI : Kilcigi alinmis dörde bölünmüs hamsi,kuru sogan sarimsak, maydonoz,birkac dal dereotu,1 yumurta,un ve misir unu ,tuz ,karabiber,minicik kimyon olmuyada bilir.ben 300 gr balikla yaptim cok az kendime kadar.2 kasik misir unu,1 kasik kadarda un ekledim siz un miktarini ayarini kendinize göre ayarliya bilirsiniz tüm malzemeler karistirarak,ben elimle form verdim ve kizgin yagda kizarttim.Beyaz etli herhangi baliklada cok güzel oluyor





katmer cörek Hörnchen

Hörnchen♥ 1 kilo un,1 su bardagi ilik su ,1 su bardagi zeytinyagi,birbucuk su bardagi süt ,3 yumurta aki, 1 corba kasigi tuz ,3 corba kasigi toz seker , 1 maya, ben kuru maya kullandim 3 paket.Tüm malzemelerle ele yapisan bir hamur yogurdum mayasi gelince 3 esit parcaya böldüm,tezgahimi zeytinyagiyla yaglayip yumusacik hamurumu elimi yaglayip elimle actim saniyede oluyor,12 esit parcaya ayirdim ve seklini verdim 36 tane cikiyor 1 kilo undan benim yaklasik 30 yillik tarifim cok sevdigim bir dostumdan ögrenmistim bendende cok insan ögrendi .icine istediginiz malzemeyi koya bilirsiniz,kuru üzüm cok yakisiyor tavsiyemdir







Asure

Bismişah Allah Allah! 
Aşure lokmaları kabul ola.
Aşureyi pişiren, payını hak bilen, cümle canların cedlerine rahmet, hanelerine dirlik, birlik, göz gönül zenginliği ve bereket yağa.
Her lokma bin derde derman ola, bin belayı def eyleye.
Üçler, Beşler, Yediler, Oniki İmamlar, Kırklar, kaynayan aşure kazanında canlarla birlik ola, dirlik getire.
Mansur’un, Nesimi’nin, Hatai’nin, Pir Sultan’ın, yanan yakılan, diri diri üstü toprakla örtülen erenlerin, evliyaların, hak şehitlerinin canlarına değe.
Lokma için gelen, nefesten nasip alan canlara Bozatlı Hızır yardım eyleye. 
Aydınlığın kaynağı olan delil, lokma sahibinin sofrasına nur ola,
Dil bizden, nefes Pirden ola.
Gerçeğe hü mümine ya Ali! ·




Anadolu usuli fajita :)





Bici ,Bici

Bici bici tatlisi-muhallebisi Gene cocukluguma okulun önüne sokaga gittim.En sevdigimdi sokak yiyeceklerinin icinde.Hele o kirmizi serbetinin tadi hala damagimda...Yapimi basit daha öncede yazmistim gene yazayim.2 kasik nisasta 1 kasik seker su bardagi su ile koyu bir muhallebi yaptim borcama döktüm orto boy.Köse borcam mesgüldü buna koydum cok önemli degil zaten.Serbeti icin 6 karanfili bir büyük bardak suyu sekerle kaynattim bir kürdanin ucuyla gida boyasi ekledim ve 1 corba kasigi gül suyu koydum sekeri kendi isteyinize göre kullanin.serbet ve muhallebi sogudugu zaman kesme sekeri gibi dogradigim muhallebiyi bir kaseye aldim ve soguk serbeti dökerek servis yaptim kime??? tabiki kendime :)





lokma

Altinoluk lokmasi dedim cünkü her yedede hamuruna cörek otu ve susam konmuyor Altinolukta hayir lokmalarini bol cörek otlu ve susamli yaparlar ben biarzda mahlep koyarim icine.Bildik pisi hamuru biraz daha yumusak yoguruyorum ben elimi zeytinyagliyip cabuc bir sekilde yapiyorum.



Salgam suyu

Salgam suyu Hemde Almayada hemde mor havucla :) (8 fotoğraf)
Bu gün alisveris yaparken karsimda mor havucu gördüm (Lidl de kilo 99 cent ) ilk.
defa Almanyada gördüm ve sasirdim. Cadilar bayramina özel Mor havuc yaziyordu yaninada mor Alabas koymuslar ve mor patares hepsini Cadilar bayrami icin getirmisler,iyide yapmislar hemen 2 kilo aldim eve geldim büyük sevincle yaptim tarifi ve ölcüleri kendime ve aklima göre yaptim.! kilo mor havuc.1 alabas turp,5 dis sarimsak ,3 corba kasigi Deniz tuz,1 corba kasigi seker,1 corba kasigi limon tuzu, 2 aci biber,1 kuru aci biber 1 esmer ekmek dilim,i minik bir avuc nohut,minicik 1 avuc bulgur,ve icme suyu Yapmimi: Mutfak kagidi serdiginim tezgahima havuclari eldivenle soyup ve uzun dilimler halinde dogradim.Alabsida soyup dogradim sarimsaklari da bir parca gazli bezin icine ekmek bulgur ve nohutu koydum.5 litrelik bidonun altina koydum alabaslari sarimsaklari biberleri ve havucuda ekledim seker limon tuzu ve deniz tuzunu kaynar suyla eritip onuda ekledim yaklasik 2 litre kaynar su döktüm önce bir süre bekledim sogumaya gelince bidonun bogaz kismina kadar suyunu koydum kapagini cok siki kapadim ve karanlik bir kilere kaldirdim.yaklasik simdi havar serin 3 hafta sonra acacagim...








Firinda tatli patatesli cipura, tarator ve bulamacli karides tava