13.04.2016

Ezme








Firinc sütlac

2 kilo süt,2 kücük su bardagi seker,1 kücük su bardagi pirinc,1 corba kasigi nisasta ( 

ben Baldo pirinc kullandim , Sütlac´da iri pirinc seviyorum,siz sütlaclik baska pirinc kullanirsaniz nisastaya gerek yok. )Pirinci yikadim süt sekerle beraber ayni and ocaga koydun.Önceden pirinci pisirirdim biraz simdi öyle yapmadim.Kaynamaya cikinca en kisik isida pisirdim arad karistirdim pirincler yumusayinca nisastayi cok az suyla ekledim kisa bir sre daha pisirdim.Sütlaclari kaplara bölüstürdüm tepsiye dizdim.Tepsiye soguk su koydum,sütlaclar sogudu ve üstü kaymak bagladi.Bu arada firini son ayarina getirdim cok iyi isindiktan sonra tepsiyi en üst ayara yerlestirdim.kisa sürede kiazarma islemei basladi.Unutmamak lazim sütlacimiz mutlaka sogumus ve donmus olmali.Lütfen sakin yumurta sürmeyin cok basit bir ölcüyle ve yöntenle nefis bir firin sütlac yapabilirsiniz.Sütlacimiz börek degilki yumurta sürelim.2 kasede firinlamadan biraktim kizim icin o tarcinli seviyor...




Ölcülerim


Firin kabak kalya -Bolsoganli kiymali domatesli kavrulmus kiymayi dilimlenmis üstüne bol dogranmis kabaklarin üstüne yaydim üstünü yagli kagit serip firina koydum altini 250 dereceye actigim firin da yemegim yavas yavas isinip pisiyor ortalarda isiyi düsürüyorum kendi suyu ve kiymanin suyu ile pisip yumusuyor.Serviste bol sarimsakli yogurt esliginde nefis ve hafif oluyor...





Ev yogurdu

Ev yogurdu♥ 2kilo süt kaynatilip sogumaya aliniyor serce parmaginizla kontrol ediyoruz parmak isiya dayanacak kadar olmali ilik olursa tutmaz!! sicak olursa eksi ve kesik olur eski yogurdunuzdan iki kasik ezerek icine koyup, hafip  bir karistirip kapaginin kapayip, soguk almayan bir kösede battaniyeye sarip en az 7,8 saat bekletin. Aksamdan yapilirsa sabah dolaba konulur. En az bir gün dinlenirse buz dolabinda daha iyi olur, ben cam bir tencere terci ediyorum cünkü cam sagliktir Isteyen firinda yapiyor onun icin sagilmis süt yani taze süt olmali.pratik yaptiginiz her yogurt kutu sütüyle olmuyor.Tereyagi mayasida denimistim kutu sütle olmuyor.Hani o paylasilan kalip gibi oldu yogurdum dniyor ya onlar taze sütle oluyor.





Alman börülcesi


Biberli domates salatasi

Bu bizim yani cocuklugumdan bir tarif yanliz domates kuru sogan kirmizi tatli toz biber,tuz zeytinyag birazda tüm malzemeler birraz minciklaniyor 
 eski kebapci salatasidir

Balik kalamar makarna börülce salatasi Bir seyi daha iyi anladim ac mutfaga girip yemek yapmamali :)

Ayni alisverise giderken ac gidilmemesi önerilir ya yemek yapmak icinde mutfaga ac girilmemeli kesinlikle:) Ayni anada insan hem kalamar,hem salcali makarna,hemde balik,üstelik yaninda börülce salatasi istermi benim istedi üsenmeden yaptim tabi hepsinden 1 porsiyon degil kolaj porsiyon yeterli geldi.Salatada esimin sevdigi kirmizi toz biberli domates salatasi.


Kabak tatlisi

Sayfayı Beğendin · 20 Mart 2013
 

Kabak tatlisi♥ kabaklar soyulur arasina ve üstüne örtecek kadar toz sekeri ekilir. Bir gece bu sekilde sekere yatirilir, ertesi sabah suyunu birakan kabak, kapagi acik serbeti cekip koyulasincaya kadar kaynatilir. Ölcü seker, istege baglidir kimisi cok tatli sever, benim esim bol serbetli sever onun icin ben cok koyuyorum sekeri ,yaklasik soyulmus halde 3 kilo kabaga ben 1250 gr seker koydum, kabak sekeri cok cekiyor.









Eksili -Sulu köfte

Eksili köfte ( sulu köfte)♥ yarim kilo kiyma ,1orta boy kuru sogan,kiyilmis maydanoz fotorafdaki kadar yeterli,1 tatli kasigi domates salcasi ,3 corba kasigi kirik pirinc ,karabiber ve tuz,1 orta boy patates ve havuc.... Yarim corbaba kasigi salca ve zeytinyagi salcali suyu icin. Terbiye icin 1 yumurta sarisi ve yarim limon suyu, terbiye icin ben yanlizca Limon SIKTIM 











Tavuk kanat Kentucky tadinda

Dün Fulya inan arkadasimin sayfasinda gördüm  internet tarifiydi hemen yaptim ama ben kizartmadim firinda yaptim tarife uyarsaniz cok lezzetli KFC yani Kentucky Tavuklarinin lezzetindeydi ben 2 kilo kanat kullandim önce yarim litre süte 2 asik kadar sirke ve 1 kasik limon suyu koydum yaklasik 1 saat beklettim bu sekilde süt yogunlasti icine 2 sarimsak ezdim tuz, bol kirmizi toz biber ,sebze cesnisi ve 1 kasik kadar bal ekledim acida konur ben bebeklerde yer diye koymadim ama cok yakisirdi süt marinasi mutlaka tavuklarin üstüne ciksin yaklasik 6 saat beklettim arada harmanladim yagli kagit serilmis tepsiye dizdim birazda ostüne cesnili karismis kirmizi biber serptim yüksek ayarda önden isitilmis firinda nar gibi kizarana kadar pisirdim yerken evet ayni lezzet dersiniz kesinlikle...