16.02.2016

Karides koktey

Aci tatli iki degisik sosla 


Hardal otu salatasi

Hardal otu cok sevdigim otlardan´dir ben kendimce tüm otlarimi tencerede su koymadan buharlandirarak 8 dakikada pisiriyorum tavsiye ediyorum haslayip su dökmek yok kendi suyuile yumusacik oluyo.Hardal otunu ben bütün yikadim sonra iri dogradim hatta elle bile koparta bilirsiniz bu sekilde yikadiginiz suyuyla tencereye koyun kapagini kapayin altini acin buhari cikinca kisin 8 dakika sonra kapatin pisti otumuz.Bol limon suyu,tuz,zeytinyagi ,sarimsagi harmanlayip karistirin yemeye hazir ilikligiylada bir iki catal yiyin :) 





Yumurtali Mezgit Tava

Mezgiti ben genelde yumurtaya bulayip yapiyorum Cünkü beyaz etli balik olan mezgiti bu sekilde yapinca cok daha güzel ve citir oluyor 1 yumurtaya yarim cay bardagi su koyarim sirf yumurtayla yapmam unuda ince misir unuyla karistiririm yumurtaya bularim sonrada una bu sekilde kizartiyorum benim bazi baliklarim büyüktü ortadan kestim mecburen levrek kadardi nerdeyse biri.







Kuru fasulye Haslanmadan yapiliyor.

Kuru Fasulyeyi yaklasik 2,3 yil önceye kadar Anam Babam usulü yapiyordum artik gene kendi aklimla bir gün zamansizliktan yaptigimda cok begendik ve ayrica gazi daha az hatta yok denecek kadar az gaz yaptigini gördüm .lezzet daha fazla cünkü haslayip suyunu dökmüyoruz tüm vitamini ve tadi icinde kaliyor yapmamis olanlara tavsiye ederim. Düdüklüye yag koyuyorum salcayi kavuruyorum icine yikanmis et ve kuru fasulyeyi tuzu ve 2 tane bütün sogan koyuyorum yeterli suyunu koyup kaynayinca cok kisiyorum altini hep diyorum ya kahve isisi yaklasik 100 derece falan oluyor 1 saaten fazla pisiyor fasulyede pismis oluyor hatta helemesi dökülüyor.Bunu yemek sayfamda cok tavsiye ederek paylastim simdi bakiyorum yemek sitelerinde bu usul moda oldu.Her zaman derim aklin yolu birdir benim aklima gelen baskasininda aklina gelebilir. Aslinda gazi yapan zariyla yedigimiz kuru sogan ve tursulardir.
Fotografta görülen limon tursusu