28.01.2016
Anamur muzlu un muhallebisi
Un muhallebisine yerli muzla senlendirdim parmak büyüklügündeki muz cok lezzetliydi 600 ml süt tepelem dolu un yaklasik 5 kasik seker yada 15 tane ceyrek cay bardagi kaynar suya atilan sakarin le tatlandira bilirsiniz tatlandiriciyi tencereyi ocaktan aldiktan sonra koyuyoruz kaynatmiyoruz.kisik ateste pisen muhalebiyi isterseniz yarim kasik tereyagi ilede cirpa bilirsiniz muhallebi pisince 1 cay kasigi vanilya eklenir mümkünse vanilyada kaynamasin aromasi gidiyor.kaselerin altina ben her kaseye 1 muz dogradim 4 kisilik cikiyor muhallebinin üstüne dövülmüs ceviz ekledim ceviz un muhallebisine cok yakisiyor. Basit ama cocukluk lezzetidir bu muhallebenin icine kakao da hindistan cevizide ekliye bilirsiniz fantazisi genistir biliyorsunuz ben üstüne meyve püresiylede servis yapiyorum yazin yapmistim kayisi ve kavun püresi ilede servis etmistim,portakal pelteside üstüne yakisir.
Kabak Papucaki
Kabak papucaki bu sefer tavada tencerede yaptim 2 kabagi yikadim ortadan kestim
icini oydum bir derin teflon kapakli tavada üstünü gececek kadar su ile hasladim .Ayrica icide kenara koydum oda biraz haslansin diye az tuzla yumusayana kadar pisirdim icini kabak ici maydonoz dereotu ezine peynir ve 1 yumurtayi cirpip doldurdum tekrar cok az su ,suya tuz ve zeytinyagiyla peynirler yumusayana kadar pisirdim ister istemez yumurta ve peynir suya karisiyor .Kabaklari servis tabagin alinca tavadaki harci suyu cekene kadar ve birazda pul biber ekerek pisirdim ve esit olarak kabaklarin üstüne koydum asil lezzet burada, denemenizi tavsiye ederim
hem pratik hem cok lezzetli mezede oluyor yemekte size kalmis.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)