29.01.2016

Milföylü ayvali lati lokum

Hazir tek parca milföy hamurlarini minik kareler halinde kesip aralarina taneli ayva receli koyup ikinci hamurda üstüne konur elle kenarlar yapistirilir yagli kagit serili tepsiye dizilir 200 derecede pisirilir serinliyince üstüne bol pudra serpilir ben bunu cok SIK yapiyorum 3 günde dayaniyor lezzeti bozulmuyor.





Milföylü Pogaca


Hazir cok yagli olmayan tek parca milföyü yaydim icine peynir ve 1 yumurtanin beyazini ekleyip cirptim ve hamura yaydim rulo yaptigim hamurlari 8 esit parcaya kestim alta gelen kismi ellimle hamurlari kapattim kolay oluyor hazneli tepsinin gözlerine koydugum parcalari elinle bastirdim kalan bir yumurtanin sarisini sürdüm üstüne ve cörekotu ektim 200 derecede pisirdim.Ayni sokak pogacasi olmustu hamuru bizim Türkiyede satilan cok yagli milföyden degildi Almayada oturanlar icin ben Real den aldim hamur Aldininkide güzel oluyor...





BOZA


 
Kis aksamlarinin vaz gecilmezi semt olarak yakindik Fatih vefaya yada Vefa daki Vefa yada giderdik leblebimizi alirdik sicacik...Kapidanda alirdik ama sevmezdik pek Yada aksam Babam depositolu sisesiyle getiridi.Tarifi cok basit -1 su bardagi ince bulgur,yarim su bardagi piric,1 su bardagi seker  kabuklari soyulmus 2 elma ve 3 litre suyla kisik ateste 1 saat pisirilir blandirdan cok iyi bir sekilde pürüzsüz olana kadar gecirilir ilininca yarim cay bardagi ilik suda ceyrek yas maya eritilip bozaya katilir maya fazla olmasin maya kokar  yarim cay kasigida zerdecal attim rengi icin ,sonra yaklasik 12 saat sonra icmeye baslanir siselere koyun buzdolabinda saklayin cok eksimesin.Asli dari irmigiyle olur, ama inanin hic bir isletme dari irmigiyle yapmiyor tv cekimlerinde irmik gösterip ardindan bulgurla yapiliyor :) duyumlarim iyidir Cok oldugu icin ben geri kalani cok eksimeden fermuarli posetlerle buzluga koydum canim isterse bir poset cikartip oda isisinda cözdürüp icmek icin ve ayrica bir dahaki sefere mayalamayida bu bozayla yapacagim dedigim gibi mayayi az dedigim sekilde koyunki maya kokusu sizi rahatsiz etmesin bu optimal cok güzel oldu Afiyet olsun.




Erik Pestili


Erik pestili icin mürdüm erikleri yikanip cekirdekleri cikartilir erikler düdüklü tencereye konur 15 dakika pisirilir su yarim cay bardagi konabilir pisen erikleri blandirdan geciriyoruz soguyuca  tepsiye yaydigimiz yagli kagitlarin üstüne yayiyoruz her tepsi icin 1 kilo erik oluyor bir iki gün kuruyunca tepsiden alip camasir ipine asa bilirsiniz kuruma daha hizli olucaktir.Kurudugundan emnin olunca kagittan kolay cikacaktir yada kagidi rula yapip o sekildede sakliya bilirsiniz.










Etli nohut

Etli nohutu bu fotograf daki gibi yapiyorum ama nohutu haslamadan yikayip koyuyorum yeterli suyunu koyup cok kisik ateste yaklasik 90 dakika kadar pisiriyorum kaynamaya cikinca kahve isisina aliyorum etler dökülüyor tabiki nohutda cok güzel pisiyor.