4.03.2016
Paca Corbasi
Paca corbasi bu ara herkesin dilinde bende senede 2 ,3 yaparim 4 tane kuzu pacayi yikadim burda tüsülenmis temizlenmis satiliyor düdüklüde kisik ateste yaklasik 40 dakika pisti suyuda karardi 2 dolu kasik un bir yumurta sarisi yarim limon suyu ile cirptim birazda sulandirak birazda corbadan su alarak terbiyesini yaptim altini kapadiktan sonra 2 sarimsak ezip icine ekledim yerken birazda sirke ve aci pulbiber koyduk .Ben kemikli severim onun icin kemiklerinden siyirmadim ozaman bir özelligi kalmiyor kemiginden siyrilmis pirzola gibi oluyor.Bu tam kemik lerimiz icin biz yaslarda insan larin arada icmesi gereken bir corba cocuklarada rahatlikla verilir hafif oluyor.
Kuzu paca corbasi
Paca corbasi bu ara herkesin dilinde bende senede 2 ,3 yaparim 4 tane kuzu pacayi yikadim burda tüsülenmis temizlenmis satiliyor düdüklüde kisik ateste yaklasik 40 dakika pisti suyuda karardi 2 dolu kasik un bir yumurta sarisi yarim limon suyu ile cirptim birazda sulandirak birazda corbadan su alarak terbiyesini yaptim altini kapadiktan sonra 2 sarimsak ezip icine ekledim yerken birazda sirke ve aci pulbiber koyduk .Ben kemikli severim onun icin kemiklerinden siyirmadim ozaman bir özelligi kalmiyor kemiginden siyrilmis pirzola gibi oluyor.Bu tam kemik lerimiz icin biz yaslarda insan larin arada icmesi gereken bir corba cocuklarada rahatlikla verilir hafif oluyor.
Kavrulmus Cam fistigi cok amacli kullanmak icin
Ben Cam fistigininin bir bölümünü her zaman yanmaz tavada yakmadan kavuruyorum soguyunca cam kavanoza koyup buzdolabimda sakliyorum digerinide buzlukta saklarim.Neden kavuruyorum cok amacli kullaniyorum ayni nerde kullaniyorsam en son fistik atiyorum yani buhari cekip yumusamasini istemiyorum .Cok citir olsun istiyorum aromasini gene veriyor salatalara yemek dekorasyonlarinda cok faydali oluyor bu sekilde.Elininizin altinda oluyor arada agziniza atip yemeside güzel :)
Tombik yaprak dolmasi ve enginar dolmasi
Tombik yaprak dolmasi ve Enginar dolmasi.
Bu sefer enginarlarin ic yapraklarina doldurmadim o cekli cok ic aliyor ben birazda arap usulü yaprak sarmak istedim Azerbaycanda´da böyle tombik yapiyorlar bu sekli dah lezzetli oluyor kalem gibi sarmadan onu belirteyim öncedende yapmistim Azeri bir takipcim yazmisti biz salca ve maydonoz koymuyoruz onun yerine bol dereotu diye biz salca domatese aliskiniz ben kendi usulümle ic yaptim bende bol dereotu dograrim.Enginarin üstün budadim hafif kararma olmustu yoksa kesmem ben ama bu sekle bu uygun bir tasim limonlu suda kaynattim bu sefer elinle ortasini temizledim ve ici doldurdum biraz yag ve suyla pisti tombikler cerez oldu.yaprak Türkiyeden salamura degil haslamadir.
Balik köftesi
Balik köftesi benim arada hamsi ve beyaz etli baliklarla yaptigim sevdigimiz bir köftedir. Yanina patates kizartmasi benim yaptigim gibi narli bir salata cok yakisiyor. 1 tane beyaz etli balik ( levrek uygundur bu is icin) filetosu cikartilir bicakla cok ince kiyilir 1 sogan rendesi biraz ekmek ici yada iri galeta unu ,1 yumurta maydonoz ve tuz,karabiber,kirmizi tatli toz biberle köfte yogrulur sekli verilip önden patatesi arkasindandan balik köfteleri kizarir.Yanina dedigim gibi turplu narli bir salata yakisiyor salatanin her türu güzel olur bunun yaninda Afiyet olsun.
Etamin masa örtüm
Bu masa örtümü cok genc yasta yaptim Annem bir arkadasinda görmüs begenmis Arkadasinin Hollandali gelini Hollandadan getirmis Kilisede yasayan Raibelerin isledigi Poplin kumasa etamin isi yapilmis bir masa örtüsüydü incecik baski gibiydi.Masa örtüsünü almis gelmisti Sevinc yapabilirmisin dedi bende cok hevesliyim ufak tepek seyler yapiyorum yaparim dedim hemen manifaturaciya gittik sanirim 14 renk fazlada olabilir Ören Bayanin isleme ipini ve kalin etamin aldik.Kenarlari önce bastirdik ve ben etamini yere sererek tek ,tek gözleri sayarak isaretler koyarak örnegi yerlestirdim. her kösesi tam sayidir olan kumasa optimal örnegi yerlestirdi.Bu örengi tabi yapilinca cok isteyen oldu ve örenk yayildi eger böyle bir masa örtüsü görürseniz benim emegimdir 40 yil öncegi emegimdir.
Dügün Corbasi
Dügün corbasini ben genelde kuzu gerdandan yaparim.2 iri dilim kuzu gerdani yaklasik 1 litre suyla ve tuz ile kisik ateste etler kemikten ayrilana kadar pisirdim.etleri cikardim sogudu kemiklerinden iyikladim tencerede biraz tereyaginda 2 kasik un´u kavurdum kakusu cikana kadar.sogumus et suyunu ilave ettim etleride koydum icine yaklasik 10 dakikada bu sekilde kisik isida kaynadi 1 yumurta sarisi ve limonsuyunu kendinize göre ayarliya bilirsiniz terbiye yaptim corbadan 1 kepce alip terbiyeyi ilistirdim yumurta pismesin kesik kesik olmasin kötü koku olusmasin diye.Terbiyeyi yavas akitarak corbaya ilave ettim bir tasim kaynatip altini kapadim servisi isterseniz kizgin tereyagi ilavesiyle yapabilirsiniz ben icine koydugum icin serviste kullanmadim tereyagini Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)