29.04.2016
Elma,Armut
Gecen gün fazla yaptigim kompostayi bir tasim kaynatip kaynar olarak kavanoza koydum soguyunca sise buzdolabina koydum bu günde cok isime yaradi bu sekilde sekerli oldugu ve konserve mantigiyla saklandigi icin haftalarca kalabilir tabi ben buzdolabini terci ederim.Cok uzun kalmasini isterseniz bir tencereye su koyup kavanozlari tencereye koyup üstüne gececek kadar su olmali kaynatmali yarim saat yeter icide sicak oldugu icin.Tam Konserve olur istediginiz zaman kullana bilirsiniz.
Panacota
Panna-cota Bu en basit tatlidir cig krema ,seker ve jelatinle yapiliyor Yaklasik iki kutu kremayi isitin icine sekeri siz ayarlayin ne kadar severseniz ben biraz vanilya ekledim limon kabuguda atabilirsiniz,yari süt yari kremaylada yapabilirsiniz.jelatini koyun ölcü pakette yazar sonra kaselere bölüstüre bilirsiniz ben yaban mersini sos´u yaptim cok yakisti.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)