28.03.2016

havuclu, bademli ,kus üzümlü pilav

Bizim sevdigimiz pilavlardandir Bademli havuclu kusüzümlü pilavi tereygiyla yaptim .Öncelikle 2 kücük boy su bardagi pirinc yikandi süzüldü tencereye teereyagi ekledim eridi kizmaya baslayinca bir miktar baden ekledim bademler hazir paketlerde jülyen dogranmis satiliyor.Bademler bir miktar kavrulurken boylamasina dilimler yaptigim ve onlarida enlemesine minik cubuklar kestigim 1 orta boy havucu ekledim birazda bununla cevirdim bu arad tereyagi yanmammali tüm islemler kisa anlarad yapilioyr ve bir miktar kus üzümü ekledim.Üzümler kizgin yaga girince otomatik sisiyor ve acayip bir lezzet aliyor.piricleride ekleyip bir süre kavurdum ve 1 ölcüye 1.5 bardak kaynar suyunu ve tuzunu attim ve demlenmeye biraktim.demlenme bitince yanlizca bir kere kasikla harmanliyorum pilavimi kapagini tekrar kapatip kendi sicakligi ile tane tane oluyor.






Ananasli kremali körili tavuk

4 kisilik 600 gr tavuk gögüsü julyen dogranir biraz sivi yagda cevrilir ic pembeligi gidene kadar 4 dilim Ananas küp dogranir oda eklenir 200 grm krema da eklenir tuz,köri,zerdecal,yarim cay kasigi kisnis tohumu ,1 cimdik toz zencefil 1 cimdik karabiber ekledim    alti kisilip yaklasik 15 dakika pisirdim serviside havuclu bademli kus üzümlü pilav ve anansla servis







 yaptim.

x