3.04.2016

Kabak cicegi kizartmasi

Kabak cicegi kizartmasi 
1 yumurta,2 kasik un ,1 kasik nisasta , tuz ve zerdecal , sulandirmak icin bira yada
maden suyu... Koyu bulamac ollucak cicekler yikanip kurulanip saplarindan bu bulamaca batirilip kizgin yagda kizarildi.Serviste sarimsakli ve dereotlu yogurtla ikram ettim..






Girit kurabiyesi

1 portakal kabugu rendesi ve 1 sulu tatli portakalin suyu,1 kücük su bardagi seker,ayni .
bardakla erimis tereyagi ve zeytinyagi karisimi,yarim tatli kasigi karbonat ( ben biraz fazla koydum onun icin yayildi cünkü aklimdan yaptim internet baglantim mesgul oldugu icin )aklimda kalanla yaptim tam yapmisim yanliz karbonat fazla kacti ve yarim cay kasigi zerdecal ekledim rengi icin ve alabildigi kadar un...




Iskin yemegi

I$KIN Almanca Rhababer ,Anadoluda daglarda kendi,kendine yetisen Kürt muzu zaza muzu diyede bilinen soyularak ister tuzlu ister sekere banarak yenen,cok saglikli olan bu cok kisi taafindan bilinmeyen, Avrupada pastalari soslari yapilan ISKINDAN ben hem yemek hem Tatli yani recelini yaptim.Dünürlerimin 1 torba getirdigi IskInlari önce soydum .lifli bir dis yüzeyi var yikadim dogradim bir kismini bol sagan kavurarak piricli zeytinyagli pisirdim bir bölümünü recel yaptim ,bir bölümünüde dograyip buzluga koydum ilerde corbalara yemeklere koyarim diye dogal Eksi ve lezzetinden yararlanmak icin.Yemegi ayni Yesil domates yemegi gibi oldu cok begendim .Recelide sahane oldu dogradim göz karari seker ekledim yarim cay bardagi kendi yaptigim karanfil serbetinden koydum gercekten sahane.Türk mutfagina armaganim olsun :) 





Bademli kurabiye

Fenari Narman beyin kizinin yaptigi tariftir yanliz ben pudra sekeri kullandim ve zamansizliktan kalipla kestim ama cok güzel oldu.Ben kurabiye cok yaparim bu da bademli ve Badem yagi aromasiyla yaptim 200 gr tereyagi oda sicakliginda civimis 100 gr cekilmis badem,Pastalar icin satilan badem yagi koydum ben vanilya kullanmadim ve alabildigi kadar un 250 kg un yogurdum ben dinlendiremedim dedigim gibi acelem vardi hatta kücük kaliplada kesmedim büyük kalple kestim kurabiyeleri 170 derecede alttan kahverengiye dönene kadar pisirdim tabi yerken bol


pudra sekeri ilave ettim Tarife sadik kalamadim gene Tesekkürler Fenari bey... ·

Kereviz salatasi portakalli

Kereviz salatasi Yapilisi: 1 iribas kereviz rendeledim,1 dolu avuc ceviz dogradim ve .sarimsakli yogurtla karistirdim tuzunu ekledim.Serviste portakal dilimlerinin üstünde servis yaptim ve üstteki mandalinalar 2 ay once Türkiyeden yesil gelen mandalinalar sarardi ve cok lezzetli hala yada yarim ceviz le süslene bilinir.



Patlican Güvec

Döküm bir güvece, patlican, biber sogan,kabuklari soyulmus küp dogranmis domates
,yarim caybardagi suyla sulandirilmis biber salcasi,zeytinyagi elimi korkak degildir zeytinya konusunda ve tuz harmanladigim bu karisimin üstüne yagli kagitla siki kapadim kapagini koydum ,ocakta önce yüksek isi sonra en düsüge aldim acmadan yaklasik 30 dakika pisirdim kendi suyunla pisti.Tezgagimda 2 kurumus yaprak nanem vardi önden ayranli corba pisirmistim corbaya aticama naneleri, pistikten sonra patlicana ufaladim iyikide öyle yapmisim birde dün kiymali pide yapmistim 2 kasik kadar icim kalmisti onuda icine ekledim varla yok arasi oldu zaten..


Patlican güvec

Döküm bir güvece, patlican, biber sogan,kabuklari soyulmus küp dogranmis domates
,yarim caybardagi suyla sulandirilmis biber salcasi,zeytinyagi elimi korkak degildir zeytinya konusunda ve tuz harmanladigim bu karisimin üstüne yagli kagitla siki kapadim kapagini koydum ,ocakta önce yüksek isi sonra en düsüge aldim acmadan yaklasik 30 dakika pisirdim kendi suyunla pisti.Tezgagimda 2 kurumus yaprak nanem vardi önden ayranli corba pisirmistim corbaya aticama naneleri, pistikten sonra patlicana ufaladim iyikide öyle yapmisim birde dün kiymali pide yapmistim 2 kasik kadar icim kalmisti onuda icine ekledim varla yok arasi oldu zaten..

Almanyada semizotu yogurtlamasi - yogurtlu semizotu

Neden Almanyada yokmu diyeceksiniz evet yok ne yazikki :( Bizim yurttaslarimizin yetistirip Türk marketlerinevermesiyle bizde arada aliyoruz.Ben alip birazda dograyip difrizze koyuyorum ayranli corbalar icin.Türkiyede bahcemiz her yaninda olur bizde dogal olarak yeriz.



Aside

Asideyi uzun zmandir yapmamistim aklima geldi , tabi tadida damagima Ben bol cevizli yaptim ( cevizler iri kirilmali ben bicakla dogradim) YAPILISI 2 dakikalik...2 kisilik oldu tabi bana göre tekte hadi 2 kisilik diyelim 2 dolu kasik un 3 kasik pekmez 1 Ajda cay bardagi su, 2 corba kasigi ceviz tepeleme bir kasede cirpilir tavanin icine 1 tatli kasigi tereyagi konur eritilir eryen yagin icine bulamac dökülür kisik ateste kivami gelene kadar piser sonrada afiyetle yenir ben sogumasini beklemedim sogudumu keserekte servis yapabilirsiniz.Not: tabagi aldiginizda kasiginizi pekmeze batirip sekil verebilirsiniz.







Kavun receli

Benim en sevdigim recellerden bu! Kavun ici kavundan yani Charentais kavunundan .yaptim ben kabuklarini soyup yapicaktim ama kabuklari cok inceydi...bu sefer hepsini yani iciylede pisirdim.3 Kücük kavunu soydum yaklasik 1 Kilo Kadar geldi yarim Kilo sekerle kaynattim Sona Dogru tencereyi kenara cektim kasikla kenarda biriken köpüklerini aldim tekrar kaynattim kivami gelince sicak kavanoza koydum kapagini kapadimki konserve gibi olsun uzun süren bir raf ömrü olsun.yarim Kilo seker yeterli geldi





Tutmac corbasi Späzle mantigiyla







Tutmac corbasi Späzle mantigiyla 
Taze tutmac corbasinin hamurunu Almanlarin späzle makarna mantigiyla yaptim yani civik hamur yapilip, bir tahtanin üstüne yayiliyor ve 1 bicak yardimiyla kaynayan suya uzun ince parcaciklar siyriliyor seri bir sekilde.Makarnada olur benim bulusumla tutmacta.Yapilisi cok basit ben yumurta sevmedigim icin 1 kase unu tuz ve suyla koyu bir bulamac yaptim tutmaci kaynayan suya siyirma islemiyle döktüm ve kisa haslanma süresinden sonra 1 yumurta büyük bir kase yogurt 1 kasik unla baglayici sosunu yaptim bol soganli kirmizi toz biberli nane ve dag kekikli sokarac yaptim ciz üstüne döküldü pratik bir corba oldu hemde cok lezzetli