15.02.2016

Yaz salatalari

Beyin salatasi
Mor lahana salatasi
Kivircik salata 

Semizotu salatasi

Semiz otunu cok seviyorum bahcemizdede güllerin altinda oluyor kendiliginden.Bazende pazardan aldigim semizotlarinin köklerini dikiyorum güllein altina sabah  kahvaltisinada aradan kesiyorum bir kac dal. Buda bahceden komsumdan yikandi kiyildi ben dallarini atmam beraber dograrim yogurtlu sarimsakla bulustu.

Semizotu Salatasi

Semiz otunu cok seviyorum bahcemizdede güllerin altinda oluyor kendiliginden.Bazende pazardan aldigim semizotlarinin köklerini dikiyorum güllein altina sabah  kahvaltisinada aradan kesiyorum bir kac dal. Buda bahceden komsumdan yikandi kiyildi ben dallarini atmam beraber dograrim yogurtlu sarimsakla bulustu.

Tabule bulgur salatasi

http://smutfakta.blogspot.de/search?q=Tabule




Patatesli kabak cicegi dolmasi

Patatesi kabak çiçeği Dolması olurum demeyin inanın yedıgim en güzel dolmaydı.
15 tane Çicek
2 iri patates rendesi iri Gözde rendelenicek
1 sogan rendesi 
Biraz maydanoz ve dereotu 
Kuru nane ve karabiber tuz Zeytinyağı 
1 tatlı kasığı Karışık salça
Cok pişmesin patates cok yumuşamasın ben kalan içten bahçeden bebek asma yapragıda sardım oda fena lezzetli oldu tavsiye ediyorum patatesliyi deneyin lütfen.






Zeytinyagli Boncuk Ayse

Asli etliye cok yakisir ben bu sefer zeytinyagli yaptim tabiki bicakla certmeden ,

kirilarak oluyor 1 kilo ayse kadin kirilir yikanir düdüklüye konur üstüne 2 tane iri Canakkale dometes rende yada kabuklari suyulmus ince kiyim olarak konur 2 tane sogan bütün olarak konur tuz,4 tane kesme sekeri ve zeytinyagi konur hic su koymadan kaynamaya cikinca kisilip yaklasik 30 dakika pisirilir.

Yaz Sofralarimiz





TOP KISIR

Bildik kisirin  bu sekilde sunumudur elle sekil verilir yesillikle sunulur 

Tabule Salatasi

Tabule Arap mutfagindandir ayni kisir gibi bulgur islatiliyor kaynar suyla demleniyor.Bol yesillik dereotu maydonoz ve taze nane tuz limon suyu ve nar eksisiyle lezzetlendirilir isteyen kirik iri tane cevizde eklenir mevsimiyse bol narli cok güzel olur nari tavsiye ederim.Ben taze soganda dogruyorum tercihim bu sekilde.

Börülce salatasi

Börülcenin paslari kopartilir bol tuzlu suda haslanir süzülür bol sarimsak zeytinyagi ve tuz karisimi ile yapilan sosla harmanlanir yaz Sofralarimizdan eksik etmedigimizdir.

Cipura izgara

Cipuralar tuzlanir zeytinyagiyla ovulur biraz dinlendirilir buzdolabinda icine taze biberiye konur izgarada pisirilir ben yaninda diriligi kaybolmadan tereyaginda dilimleri tek tek kizarttigim mantar ve benim kendi sosum hardalli sosumla sundum tabi bol eksili salata.Hardal sos icin bir dolu kasik hardal ceyrek cay bardagi su 1 corba kasigi limon suyu bir cimdik tuz ve seker (cimdik bas ve isaret parmaginin arasi ne kadar alirsa)minicik cekilmis taze karabiber bir kac damla zeytin yagi karistirilir bu sos beyaz etli baliklara cok yakisiyor ben uzun yillardir arada yaparim bu sosu kendi uydurmam ama gercekten biz hardal sevdigimiz icin cok seviyoruz.

ikramlik atistirmaliklar

iri Cileklerin ortasi bir pipetle altan yukari bastirililarak cikartilir bir kaasikla ic biraz daha alinir icine kirem santi sekerli süzme yogurt yada vanilyali dondurmayla doldurulup ikram edilir.





Enginar dolmasi

Enginar Dolmasi sevenlerine Enginar dolmasi gec saate yaptim hala pisiyor sunumu yarin iki enginari yikadim saplarindan kestim kaynayan suya attim bir kac dakika soklandi soguk suya aldim saplarinida soydum tencerenin icine koydum ic olarakta 2 orta boy sogani dogradim yarim demet maydonoz ,yarim demet dereotu, kuru nane tuz karabiber yikanmis göz kararari piric sivi yag ve rende domatesle yaptim distan ilk siradn basliyarak tac yapraklarin arasina doldurarak her sirayi bi sekilde doldurdum ve ortasinada daha fazla ic koydum


Sevinc Mutfakta

Gerdan haslama

Gerdan haslama SIK yaptigim yemeklerimdendir
Bir kücük boy yaklasik 6 dilim cikan kuzu gerdani cok az yagda tencerede piyaz dogranmis 1  sogani  ben( düdüklüde yapiyorum hem zaman kazanmis oluyorum  hemde ekonomik oluyor tabiki lezzetlide) mühürledim  arkali önlü, kaynar suyunu ve tuzunu ilave ettim tuz mutlaka konmali et saman gibi olur yoksa biraz gec pissede cok lezzetli olur.1 saat kadar pisti kapagi acip patateside attim onunlada 8,10 dakika pisti.Biz haslayimayi cok severiz...
 Sloganimdir ister yaz olsun ister kis Hastalikta saglikda illaki haslama olsun :)

Kerevizli incik haslama

incik haslama icin 4 tane incik kullandim önce etleti altina biraz yag konmus tencerede (Ben düdüklü kullaniyorum) isittigim yagda etleri mühürledim tuzunu tam attim ve kaynar su koydum kapagini kapadigim Düdüklüyü kaynamaya cikinca en kisik olan kahve isisinda yaklasik bir saat pisirdim tencereyi acip 1 kücük yapraklariyla dogaranmis kereviz ve 2 iri dogranmis patates ekledim isteyen havuc da koya bilir.Tencerenin gene kapagi kapanir tekrar kaynamaya cikan düdüklüyü gene kistim yaklasik 10 dakika bu sekilde pisti patates ve kerevizler dagilmamali bu arada biz bol limonlu severiz yaz kis hastalikta ,saglikta yenmeli diyorum ya siz ? :)

Alaska somonu

Kagitta   Alaska Somonu
Pollack bizim kara sularimizda olmayan Alaska Somonu denen mezgit gillerin familyasindan tereyagli ,limonlu defne yaprakli kagitta yaptim suyuna ekmek banarak yedik... 

Kuzu budu firin tandir

Kuzu budunu tepsiye koydum , bol tuzladim üstüne karabiber defne ve taze biberiye ilave ettim yagli kagidi üstüne koydum kenarlarini ice sikistirdim. Asla Alüminyum kagidi yagli kagitsiz kullanmiyoruz bu islemler icin özel Alüminyum kagitlarda var piyasada daha pahalidir onlarin fiyati.biz evimizde olani kullandik.Yani yemekle temas etmemeli buna lütfen dikket edelim.Alüminyum kagidi iki kat hava almiyacak sekilde kenarlarini distan sikistirdim.Firina koydum.Firini önce 250 dereceye actim yaklasik 30 dakika bu sekilde kaldi koku hafif cikinca isiyi düsürün 150,170 derecede 4 saat firinda unutun ki cikardiginizda etler kemikten dökülsün.4 saat sonra acinca koyu renkte bol yagli suyu olucak bu suyu bir uzun su bardagina koyun eti acik olarak tekrar firina koyun 250 derece getirinki nar gibi kizarsin kisa sürede kizariyor.Bu arada aldigimiz et suyunun tamamen kasikla üste cikan yagini aliyorum ki etin o nefis tadi gecmis suyu agir bir lezzet olmasin. Tabiki biraz yag kaliyor okadarda olsun .Servise cikartirken etin suyunu isitip bir sos kabinda  yada kaseylesunuyorum etin yaninda ben etin üstüne ekleyip yemesi muhtesem oluyor isteyen hafif nisastali sos´da yapabilir ben bunda terci etmem cünkü et suyunun pilavada deymesini isterim.