16.04.2016
kuzu sis
yaklasik 1 kilo kadar kuzu bel den sis hazirladim bu Kurbandan. Kuzu bel yani kuzunun antirkotu oluyor kus basi dogradigim yaglarla beraber tahta sise gecirdim bir taraftada marina sos hazirladim tuz kekik biraz sarimsak tozu kirmizi toz biber ve zeytinyagila karisik aycicegi yag ile
bol bir sos yaptim sisleri yedirerek kapali dolapta yaklasik 10 saat kadar beklettim dumansiz izgarada izgara yaptim.
bol bir sos yaptim sisleri yedirerek kapali dolapta yaklasik 10 saat kadar beklettim dumansiz izgarada izgara yaptim.
Mutfagin en güzel hali :) iki kap yemek birde zeytinyagli pisiyorsa, firindan mis gibi kek kokusu geliyorsa bu günlük benim isim bitti demektir.iki ot´da olsa bir tencerede kayniyorsa icine birazda sevgi katiyorsaniz o yemek Dünyanin en güzel yemegidir.Yoktan var etmek,evde olani degerlendirmek iste kadinlik budur...Onun icin Dünyanin en becerikli kadinlari bizim corafyamizin kadinlaridir.Yurt disinda Devlet destekli tv yemek programlari yapiliyorki insanlar evlerinde heveslenip yemek yapsin diye.Bizde 2 domates ,1 biberle,2 yumurtayla hem aksam hem sabah yemegi yapan bir milletiz :) iyi sabahlar
Türlü
Türlü evde olanlarla oldu cok az orta yagli dana kiyma kullandim.biraz icinde bulunsun diye etsizde olur tavuk etiylede kusbasi etlede zevke kalmis.Biz Bayramda cok et tükettik biraz kiymali yapmak istedim yakisti.iki orta boy sogan döküm güvec tavamda kavruldu cok kavurmam ben bu tarz yemeklerde. 150 gr kadar kiymayla kavurdum,cok az bir salca" karisiktir benimki"2 domates kabuklari soyulmus ve minik dogranmis olarak, onunlada cevirdim biraz ve sebzeleri ekledim icine derin dondurusundanda biraz taze börülce 3 sarimsak üste sarimsak gibi duranda kerivizin kök kismidir tuz ve cok az orta kisima sicak su yarim cay bardagi kadar.üstüne yagli kagit ve kapagini siki kapadim kisik ateste yaklasik 35 dakika pisti.Normalde su koymam ama patates´de olunca gerekiyor yoksa sebzeler kendi suyunu biraktigi icin gerek olmaz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)