11.05.2016

Fetucelli domates soslu


Tereyagli tavuk kuskonmaz ve Domatesli fetucelli ile beraber


Kuskonmaz- Spargel ve Hollandez soslu Tereyagli tavuk ve domatesli Fetucelli ile beraber

Kuskonmazlar jilet soyucu ile uc kismina kadar soyulur altan yaklasik 4 barmak kadar kaba bölümü kesilir ben yayvan bir güvecte yapiyorum üstüne gecicek kadar su bir parca tereyagi ve 1 kasik seker koyup yumusayana kadar pisirip süzüp sosla diger fotografda oldugu gibi servis yapiyorum.




Cipura Tava Cok büyüklerdi kuyruklari kesip beraber kizarttim en sevdigim yeri kuyrugudur önce oradan baslarim yemege :)




Peynir pastasi -Käsekuchen -cheesecake Mandalinali -,pastalar bölümünde tarifi var ikinci defa yazmadim.







Karpuz cekirdeginin faydalari

http://www.saglikvakti.com/genel-saglik/sifali-bitkiler/
Serinletici özelliği ile bilinen karpuz bu yönünün dışında başka faydalara da sahip. Kolay bulunabilen, ucuz ve enfes bir karpuz, vücudu temizleyip sıhhat vericidir. Yüksek miktarda lif, B ve C vitaminleri bakımından zengin olan karpuzu aç iken yemek daha faydalı. Yemeğin üstüne yenmesinin hazımsızlık doğuracağı konusunda uzmanlar uyarıyor. Tatlı olan kırmızı kısmının yenmesinden ziyade beyaz kısmı daha faydalı.
Karpuzun kendisi kadar çekirdeği de şifa verici özelliklerle donatılmıştır. Yurdumuzun özellikle Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin gibi şehirlerinde sıkça, tuz ile kavrularak, bilinen ayçekirdeği yada kabak çekirdeği gibi tüketilmektedir. Şayet bu şehirlere uzak yada bulunduğunuz şehirde yok ise kendiniz evde hazırlayabilir yada karpuzla birlikte çekirdeklerini de yemek sureti ile istifade edebilirsininiz.
Uzmanlar karpuzun çekirdeğinden maksimum oranda faydalabilmek için mutlaka çiğnenmesi gerektiğini belirtiyor. Sadece yutulması durumunda umduğunuz sonucu elde edilemiyor. Çünkü, karpuz çekirdeği insan vücudunda sindirilebilme özelliğinde değildir.
KARPUZ ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Yediğiniz karpuzun faydalarını artırmak sizin elinizde. Uzmanlar, alışılagelmemiş olan karpuz çekirdeğinin yenmesinin uygun bir davranış olmadığını belirtiyor. Karpuz çekirdeğindeki etken madde olan ‘cucurbocitrin’ özellikle yüksek tansiyon şikayeti olan hastalar için birebir. Buna ilave olarak iyi bir idrar sökücüdür, idrarı ve yollarını temizler. Tüm bu özellikleri sayesinde böbrek işlevlerini düzenler.
Karpuz çekirdeğinin ilginç bir diğer özelliği de şudur. Günümüzde, atılan karpuz çekideklerinin (yağının) işlenmesi sonucu biodizel olarak yakıt üretilebilmekte ve dizel araçlarda normal motorinden farkı olmaksınızın yararlanılabilmektedir.
UYARI!!: Karpuz çekirdeği aşırı bir şekilde ve bütün olarak tüketilmemelidir. Faydalanmak için mutlaka dişlerle ezilerek tüketilmelidir. Bütün olarak yutulması nadir de olsa, apandist organını tıkayarak iltihaplanmasına yol açabiliyor.