11.04.2016

Kusburnu,windrosa,silan marmeladi

Kusburnu,windrosa,silan marmeladi -Biraz ugrastiriyor ben topladigim yikadigim bu büyük kusburunlarini yemesini cok severim kizimda bayilir yemesine cok severiz kizimda bayilir cok sever.Ortasini kestigim bu iri kusburunlarini ortasindan tüyünü ve cekirdegini kolay cikardim tencerede cok az su ve sekerle kaynattim yumusayinca tel ince süzgecten gecirdim.Bu diger kusburnundan daha kolay olur.



Muhallebi

6 su bardagi süt 1 su bardagi toz seker, 2 corba kasigi nisasta 4 corba kasigi un,1 paket vanilya, vanilya haric tüm malzeme kisik ateste kivami koyulasincaya kadar pisiyor tencereyi bir kenara alip yüksek ayarda blendirla köpürtdürüyorsunuz,icine bir parca tereyagi koyup ve vanilyayida ekleyip.



Ayiklanmis nar in uzun süre saklanmasi

16. gün önce havasini alip buzdolabinda muhafaza ettim.Torbayi actigimda 2 hafta daha kala bilecegini gördüm. Daha iyi bir kilit torbada, havasi alinarak dahada fazla kalabilir salatalara ve süslemelerde kullanila bilinir heart ifade simgesi

Buda soguk suyla yapilan tursum önceden böyle yapiyordum simdi kaynar suyla yapiyorum ama ölcü aynidir

tursu suyu hazirlamasi ;1 litre iyi su 2 corba kasigi deniz tuzu,1 cay bardagi sirke ben kendi yapptigim sirkemi kullandim bir cay kasigida limon tuzu.Bu ölcüyü hazirlayin bunu bir kac misli yapa bilirsiniz. 2,5 litrelik bir kavanoza önce suyunu koyarim sonra sebzeleri atarim daha rahat sikisiyorlar su tasa bilir yada az gele bilir tekrar hazirlayin ayni ölcüde olsun tursu suyu orani .lavabonun icinde yapin bu islemiki mutfakginiz temiz kalsin ben öyle yapiyorum agzina kadarda tursu suyunu koyup sikica kapayip lavabo da kavanozumu yikayip mis gibi kilere kaldiriyorum tabiki sarmisak ayarini siz yapiyorsunuz ben nohut koymam zaten yeterli eksiyor. iyi bir tursu 10 haftada anca kendini ceker tadi gelir...fasulye tursusunuda fasulyeleri yikayip kaynayan suda cok az sokliyacak kadar haslarim bol soguk suya alir ayni islemi fasulyelerdede yapiyorum fasulyelerin baslarini almayin yanliz tavsiye etmem, Dedigim gibi sarmisak orani istege bagli kimi cok koyar kimisi fazla sevmez.







Ev ekmegim kahvaltida kizardimida cok güzel oluyor






Buzlukta domates Aslinda ben simdi bütün koyuyorum kaynar suyada yikiyorum kabuklar cabuk soyuluyor buzlu olarak dogruyorum hemen dograniyor artik bütün kabuklu koyuyorum daha lezzetli oluyor oda Kis ve kiler hazirligi bölümünde var

Kis icin buzlukta taze domates♥ iyice yikanan domatesleri altan bir bicakla arti yapiyorom kaynayan suya atiyorum 20 saniye sonra cikartiyoru kabukari kendiliginden soyuluyor,robot dan geciriyor porsiyonluk olarak her bir torbaya bir kepce kadar koyup torbayi yan tutup su damlasi sekli alinca dipten sikica bagliyorum diger uzun kalan kismi makasla kesiyorum su damlasi formunda oluyor siz istediginiz gibi yapin en son eylül ,kasim ayinda koymustum hala var, azaldi ama var bu bir kismiydi tabiki daha fazla yaptim digerleri mutfaktaydi hatta yumurta albumumdeki menemen bu domatesle oldu hemen, hemen her yemeyimede kullaniyorum önceden cikartin buzluktan yada sicak suyun yada mikrodalga da cözdüre bilirsiniz 









smile ifade simgesi









Etsiz kapuska lahana tursumu yapinca bol yaptim buzluga koymustum canim isteyince isitip bol aci koyup yiyoruz





Patates Kavurmasi

 Patates kavurmasi♥ 750 gr patates,2 orta boy sogan,2dis sarmisak,zeytinyagi ve tereyagi,kirmizi toz biber ve tuz:zeytinyaginda kavurdugumuz saganlara tereyagi ve sarmisagi biberi ilave ediyoruz,haslanmis patatesleri ezip beraber kisa bir süre kavruluyor 















smile ifade simgesi