14.04.2016

Yagli etsiz yaprak dolmasi

Yagli yaprak dolmasi bol soganla ve zeytin yaginda kavrulan pirince aci biber salcasi,
domates salcasi karabiber ,tuz,kuru nane,kuru maydonoz,kuru dereotu koydum,Sogutta yenir sicakta ,ilikta.





Lahana kavurmasi,yemeklerin yaninda cok lezzetli bir garnüter oldu.1 sogan ceyrek ay dogradim kücük jülyen kesilmis havucla ve sarimsakla soteledim.Ince dogranmis lahanayi da ekledim beraber kisik ateste yumusayip diriligini kaybetmeden pisirdim em yumusak hem dagilmamis olmali kendi suyu ile pismeli birazda cesni ilave ettim


Kirmizi lahana Tursusu




Anadolu usuli Membrillo Dulce ayva ezmesi

Membrillo dulce adiyla da anilan Anadolu usulü oldu:) gecen benim fazla kalmis ayvalarimla gecen yil yaptigim sicak kavanoza koydugum ve acarken zorlandigim bu marmetet jöleyi kiler toplamasi yakarken buldum :)gecen yil yaptigim dedigime bakmayin bu yil baharda yapmistim.Ayni 3 saatte kisik pisirdigim ayvalari blendirdan gecirip sicak kavanoza koydum ve siki kapadim,Öyle siki kapamisimki zor actim.


PUF böregi

Puf Böregi♥ 1büyük su bardagi ilik su.1 paket kuru maya 1 tatli kasigi tuz,1tatli kasigi seker,1 corba kasigi zeytinyagi,alabildigi kadar un yanliz hamur cok yumusak olmamali yaklasik 1 saat kapali bir yarde mayanin gelmesini bekliyoruz ben mikro dalgada mayalandiririm tüm hamurlarimi ,sakin calistirmayin hafif unlayip kare seklinde acip baklava dilimi olarak kesip kizgin yagda kizartiyoruz.Yaklasik 3 kisilik cikiyor..

















Sütlü yumurta Rühreier

2 yumurta ,4 kasik cig krema ,tuz ,karabiber Yapilisi; yumurta ve kerema bahartlarla cok iyi cirpilir,tavada erimis tereyagina dökülür cok kisik isida pisen yumurtalar bir spatula yardimiyla alttan kaldirilp katilasincaya kadar pisirilir.Ben üstüne fernk sogani cok severim maydonoz kirpiklarida cok yakisir Kirpik dedim :) cünkü ben bu tarz yesillikleri makasla kirparim bu tarz seylerin üstüne...


Yaban erigi- Cakal erigi-

Yaban erigini gene mahalleden topladim minyatür mürdüm erigi gibi klasik recel mantigi ile yaptim göz karari seker ile yaptim icine Bahcemiz den bir mandalina kesip attim icine daha aromatik oldu.



Mor havuc receli bademli portakalli

Mor havuc receli yaptim kendimce...Cadilar bayrami zamani Almanyada satilan mor havuctan 3 kilo almistim biliyorsunuz 1 kiloyla salgam suyu pakmistim bir miktariylada borani ve salata bozulmadan duruyordu soyup dograyip buzluga koydum 4 taneylede tadimlik recel kaynattim.Havuclari soydum yuvarlak halka dogradim ince uctan kalin bölüme kadar kalin yere gelincede ikiye kesip dogradim tencereye koydum yaklasik her zaman oldugu gibi % 20 eksik seker koydum aklima portakal suyu geldi Türkiye portakalim vardi 1 tanesi yaklasik 300 gr gelen onu SIKTIM ve yaklasik 1 corba kasigi limon suyu ekledim kisik ateste yumusayana kadar pisirdim icine ayiklanmis badem attim ( benim buzlugumda vardi kolay oldu) bir süre daha kaynattim kivam gelince kapadim altini cok ezilecek gibi pisirmedim taneler dagilmadan güzel oldu ama kesinlikle portakal suyu ayri bir rahiya veriyor tavsiye ederim. Gene tadimlik recelim oldu Bizim ev Recel laboratuari olmus durumda :)




Murdüm erigi receli

1 kilo cekirdegi alinmis parcalara kesilmis Mürdüm erigi,800gr sekerle karistirilir harli ateste kivam bulana kadar piser otomatikman bu sekle gelir :) sicak kavanozlara konur ben yarim litrelik hatta daha ufaklari tavsiye ederim recel kavanozlarinin. Yeni kapaklarla raf ömrü tabi kalirsa 2,3 yil



dir