4.05.2016

Cikolatali muhallebi benzer tarifler Sütlü tatlilar albümümde yer aliyor








2012 Kücük oglumun kinasina hazirligim.

Kücük oglumun kinasina yaptigim cerez cikolata seker ve lokumlar ve bir sepetlede halay mendilini ellerimle bu sekilde hazirladim salonda masalara kendi elimle servis yapmistim 2012 yilindan









Zeytinyagli Cali fasulyesi

Zeytinyagli cali fasulyesi icin yatim kilo cali ben hem böyle, hemde diklemesine ortadan keserim.1 büyük sogani kalin olarak halka olarak kesip düdüklünün altina koydum yikanmis fasulyeleri kabugu soyulmus 2 olgun domates dogradim rendede olabilir (ben cok dagilmasini istemedigim icin böylede yapiyorum ) 2 esmer seker tuz ve bol sizma zeytinyagini koyup düdüklü tencere kaynamaya cikinca kahve ayarina aliyorum yaklasik yarim saatte kendi suyu ile pisiyor.icine sevenler 1 sarimsakta atabilir.Fasulye pisince ben birazdaha zeytinyagi ilave ederim.domates ayari iyi olmali yoksa eksitir yemegi.Ben ilikta cok severim.



Kiymali Pide

Hamuru icin 1 Kilo un ,3 paket kuru maya ,3 corba kasigi seker,1corba kasigi tuz 1 orta su bardagi zeytin yagi,3 yumurta aki (sarisi üstüne sürülücek) ilik süt ve suyla Kulak memesi kivaminda yumusak bir hamur yogurdum mayalanmiya biraktim ben mikro dalgamin icine üstünü kapamadan koyuyorum dar ve kapali Alan oldugu icin kisa zamanda mayalanma gerceklesiyor.Tabi mikrodalgayi calistirmiyoruz aman sakin :) kiyma yaklasik 600 gr 2tane domates,2 tane kuru sogan,1 dis sarmisak 3,4,tane sivri biber gönlünüzce tuz ve sevdiginiz baharat ve 2corba kasigi zeytinyagi 

Patatesli pide

Hamuru icin 1 Kilo un ,3 paket kuru maya ,3 corba kasigi seker,1corba kasigi tuz 1 orta su bardagi zeytin yagi,3 yumurta aki (sarisi üstüne sürülücek) ilik süt ve suyla Kulak memesi kivaminda yumusak bir hamur yogurdum mayalanmiya biraktim ben mikro dalgamin icine üstünü kapamadan koyuyorum dar ve kapali Alan oldugu icin kisa zamanda mayalanma gerceklesiyor.Tabi mikrodalgayi calistirmiyoruz aman sakin :) 3 orta Boy sogani rondadan cekip bir miktar zeytinyaginda kavurdum ve tuzunu ilave ettim ( ben yemeklerime tuzu sonradan degil basta koyarim yemek icine lezzetini alsin diye hic bir seyimde sert olmaz 40 yildir yemek yaparim bu sekil benim icin dogrudur ) ve 5 iri patateside minicik dogradim.
 cok kücültmeden soganin icine koyarak biraz soteledim ve icine yaklasik 1 fincan kadar su ekledim kabagini kapatip ve kisik ateste yumusayincaya kadar pisirdim pistikten sonra biraz tatli toz kirmizi biber biraz pulbiber ve maydonoz ilave ettim biraz daha üstüne zeytinyagi gezdirdim ve sogumaya biraktim ve fotograftaki formda pisirdim üstüne yumurta sürerek yumurtaya 1 kasik süt ilave edip öyle sürüyorum.