Narlar yikanir ortadan kesilip bir büyük mutfak tasinin icinde eviyenin icinde kenarlari canarlarinda ciitlatilarak bir sopa yada tahta kasik yardimiyla vurularak dökülür taneleri...Eldivenle ezdim ben, daha kuvvetli oluyor o zaman.Iyi bir sekilde ezdigim narlarin suyunu ince bir tel süzgecle süzdüm ve tencerede kaynatarak cektirdim kivamini ben tam sos kivaminda yaptim daha kaloci ve eksi oluyor.Bazen suyunu ucurmaya kiyamiyorlar duru bir nar eksisi oluyor, oda biraz meyve suyu tadinda oluyor...En pratik yapim sekli budur hic kirlenme olmadan mutfaginizda calisirsiniz,Mutfak eviyesinde olmasi etrafin fanyas olmasi sicrama olursa kolay temizlenir diye...Birde kalan cekirdeklerini atmayin bu sekilde iyice sikip, gelip gidip yemis gibi yiyin cok lezzetli oluyor emin olun...
30.03.2016
Köz biberli beyaz peynirli meze
Güzel bir meze daha ben bir seyden birkac cesit cikartmayi seviyorum buda onlardan biri.Közlenmis kirmizi biberin icine biraz sert peyaz peynir,Baharat ekleyip elimle ezdim baharatlari kimyon kirmizi tatli toz biber,Pulbiberi ,sarimsak tozu ekledim.Siz yapmak isterseniz baharatlarinizi kendi damak zevkinize göre eklersiniz...
Yer elmasi
Yer elmasini cok cesitli yaparim.Buda onlardan biri icinde biraz pirinc var.Klasik tzeytinyagli gibi 1 tane ceyrek ay dogranmis sogan,tencerenin dibine yayilir üstüne 1 havuc dogaranir ve yerelmalari konur 1 kasik kadar pirinc, 2 kesme seker,biraz tuz,1 portakal suyu ve biarzda su bol zeytinyagi ilave edip kisik ateste pirincler acilip pisene kadar zaten sebzeler yumusar suyuda karar kalinca alti kapanir tencerede sogutulur ve servise alinir...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)