30.03.2016

Nar eksisi

Narlar yikanir ortadan kesilip bir büyük mutfak tasinin icinde eviyenin icinde kenarlari canarlarinda ciitlatilarak bir sopa yada tahta kasik yardimiyla vurularak dökülür taneleri...Eldivenle ezdim ben, daha kuvvetli oluyor o zaman.Iyi bir sekilde ezdigim narlarin suyunu ince bir tel süzgecle süzdüm ve tencerede kaynatarak cektirdim kivamini ben tam sos kivaminda yaptim daha kaloci ve eksi oluyor.Bazen suyunu ucurmaya kiyamiyorlar duru bir nar eksisi oluyor, oda biraz meyve suyu tadinda oluyor...En pratik yapim sekli budur hic kirlenme olmadan mutfaginizda calisirsiniz,Mutfak eviyesinde olmasi etrafin fanyas olmasi sicrama olursa kolay temizlenir diye...Birde kalan cekirdeklerini atmayin bu sekilde iyice sikip, gelip gidip yemis gibi yiyin cok lezzetli oluyor emin olun...













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder