25.03.2016

Limonata

1 limonla 1 litreden fazla limonata oluyor Yapilisi bu sefer farkli önceden kabuklari rende yapar sekerle ovuyordum bu sefer1 limonun cekirdeklerini alip dogradim 1 cay .
bardagi sekerle rondodan cektim 1 limonun suyunuda ekledim ve su katip ince süzgecten süzdüm icine´de cay kasiginin ucuyla zerdecal koydum renk icin koymayada bilirsiniz tadini kendinize göre ayarlliya bilirsiniz...






kiyilmis lahana tursusu

Lahana ve havuc kiyilir maydonozda 2,3 dis sarimsakla biraz tuz salataya koyar gibi ve sirkeyle ovulur kavanoza basilir kavanozun kapagi siki olmali yaklasik serin yerde 15 gün sonra yemege hazirdir...






imam bayildi iki iri sogan piyaz kavrulur sivri biber eklenir biberlerde kavrulur 1 iri domates küp dogranarak oda eklenir 4 dis sarimsak iri dogranp oda eklenir domates suyunu cekince bir miktar kiyilmis maydonoz konur bu ic yol,yol soyulmus bütün karniyarik yapar gibi patlicani kizarir bu ic paylastirilir az bir su ile firinlanir üstü cok kurumadan firinda pisirilir.Soguk servis yapilir.






Ancüez ev yapimi

 Kilciklari ayilklanmis hamsi iyi kurutulduktan sonra her kata tuz koyuyorum ustune bir kac kat kagit havluyu iyicene bastiriyorum bir iki günde bir acip yandan suyunu süzüyorum ki bu cok azmiktarda oluyor kagidini degistirip az bir tuz daha koyuyorum tuzlar erimiyor en az 2 ay sonra tuzlarini temizleyip zeytin yagina koyacagim ufacik bir oje sisesi kadar ancüez markette 3 eurodan basliyan fiyatlarla satiliyor




Badalan fasulye pastirmali

Bu cins fasulye bizim cok sevdigimizdir kuru fasulye tadinda b



eyaz barbunya fasulyesidir haslamadan pisirilir cabuk piser ve cok lezzetlidir...

Sevdiklerimizle beraber














Tavuk dolmasi

Klasik aile usuli ic pilav yaptim kus üzümlü fistikli tarcinli Ben sogan koymam .Bir miktar cam fistigini zeytinyagda kavurdum 1 orta boy piric yikanip fistikla kavruldum üzümü yikayip ekledim karabiber tuz tarcin koydum ve 1 bardakta su ekledim denlendirdim tavuklarimin icini disini yarim limonla ve limon suyu ile ovdum demlennen harca cok az daha su ve zeytinyagi ilave ederek tavuklarin icine doldurdum bu sefer kurdanla tutturdum gerisini kesmemek gerekiyor gerisini ice sokup yukardan asagiya kurdani iki kere diker gibi sapladim ,birer tanede yanlardan ice dogru batrdim.Tavuk tozunu etim üstünede bir miktar zeytinyagi döküp elimle arka önünü tavuk baharatina yedirdim 150 derecede isitmadan firina koydum yaklasik 3 saat üstü acik pisirdim 3 kere ara, ara cikarip bir firca ile akan yagini yagini üstlerine sürdüm cok iyi pismis gevrek lezzzetli bir Tavuk dolmasi oldu ...Yanliz tavugum iyi bir yerden alinmistir bayagida üstünde kalanlari temizledim cok lezzetliydi kisa zamanda gene yapilacaktir kesinlikle :)







Muzlu kekli Puding

Yil basinda genelde kabak tatlisi yada hamur tatlisi yapardim...Her ikisinide yakinda yedigimiz icin hafif bir muhallebi yaptim hem kekli hem muzlu cikolatali muhallebi aksamda arda kaln hazir kakaolu keki ufalap uygun bardaklara koydum ( Zamaninda bu bardaklarda Tiramisu satin almistim sirf bardaklari icin )üstünede dilimledigim muzlari koydum pisirdigim cikolatali muhallebiyi sicak olark bordaklara pay ettim soguyunca üstlerine kuvertür cikolata rendeledim ve sekerlemeli kiraz koydum pasta icin olanlardan...Hafif lezzetli -Cikolatali muhallebi♥ 6 su bardagi süt 1 su bardagi toz seker 4 parca kuvertüre.
cikolata, 2 corba kasigi kakao, 2 corba kasigi nisasta 4 corba kasigi un,1 paket .
vanilya,cikolata kakao ve vanilya haric tüm malzeme kisik ateste kivami koyulasincaya 
kadar pisiyor tencereyi bir kenara alip yüksek ayarda blendirla köpürtdürüyorsunuz,icine kakao yu biraz sütle karistirip ekliyoruz ,vanilyagida ekliyoruz ,
cikolatayi da son olarak bir tasim daha kaynatip tekrardan blandirla köpürttürüyorsunuz 8 kisiliktir