25.03.2016

icli köfte

1 bardak ince bulguru ve 2 kasik irmigi kisir gibi islattim demlenip ve soguyunca icine 2 dolu kasik un 1 kasik biber salcasi 1 yumurta biraz kimyon ekledim ve iyi yogurdum melhem gibi olmali -ici icinde iki sogani küyük kiydim elde doradim sulanmasin diy hafif pebbelesince icine kiymayi koydum suyu cekininceye kadar kavurdum indirmeden ocaktan biraz kara biber ve pulbiber ekledim ve dogranmis cevizi ekledim soguyunca ic hamurdan parcaciklar alip elimi suya batirip inceltip ic inini koydum sorunsuz kapadim...Dis hamuru iyi olunca catlama asla olmaz rahat bir sekilde kisa bir zamanda yaptim ve hemen kizarttim döndüre döndüre kizarttim iyi kiazrmasi icin...isterseniz cok az kiyma kona bilir disina ama biz koymayiz...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder