24.02.2016

Tarator

Tarator ♥ 3 dilim ekmek ici islatilmis SIKILMIS biraz sirke 1 avuc ceviz tuz ve biraz sarimsak tozu ekledim cok iyi bir sekilde havanda ezdim istiyen icine tadini yumusatmak icin 1 kasik mayonez koyabilirsiniz aslina konmuyor isterseniz cünkü yogurt ve mayonezli sevenlerde var...




Patlican Kebap.Beli kirik

Firinda patlican Kebap, en pratik yemek, yaklasik 3 kisilik 4 de olabilir 
Yapimi cok kolay yemeklerden biride firin yemekleridir. 2 tane patlican yikanir 5 esit parcaya kesilir tuzlamaya gerek yok köftenin tuzunu alicaktir tuzlanirsa cok sulanir köz tadida olmaz.Yarim kilo yagli kiymaya 2 tane sogan rendelenir 1 avuc( benim avuc cocuk avucudur benimki ona göre ayar yapin) galate unu 1 tatli kasigi biber salcasi,kirmizi toz biber karabiber az kimyon ve sarimsak tozu biraz sivi yagiyla cok iyi bir sekilde yogurdum kücük boy borcama bir iri köfte bir patlican dizdim diger yanda küyük bir firin güvecine biber ve domates ve sarimsak dogradim tuz ve sarimsak ekledim firinimi 250 dereceye actim yaklasik 15 dakika firinim cok iyi bir sekilde isindi bu cok önemli kebabi koydum yaklasik 20 dakikada cok iyi bir sekilde pisiyor kurutmamaya dikat edilmeli hafif yagini ve salcali suyunu saliyor köfteler asil lezzet orda ekmek banmalik oluyor lavas ve kirmizi soganla servis yaptim biz sevdik severek yedik umarim yaparsaniz sizde severseniz...




Patlican kebap ,Beli kirik

Firinda patlican Kebap, en pratik yemek, yaklasik 3 kisilik 4 de olabilir 
Yapimi cok kolay yemeklerden biride firin yemekleridir. 2 tane patlican yikanir 5 esit parcaya kesilir tuzlamaya gerek yok köftenin tuzunu alicaktir tuzlanirsa cok sulanir köz tadida olmaz.Yarim kilo yagli kiymaya 2 tane sogan rendelenir 1 avuc( benim avuc cocuk avucudur benimki ona göre ayar yapin) galate unu 1 tatli kasigi biber salcasi,kirmizi toz biber karabiber az kimyon ve sarimsak tozu biraz sivi yagiyla cok iyi bir sekilde yogurdum kücük boy borcama bir iri köfte bir patlican dizdim diger yanda küyük bir firin güvecine biber ve domates ve sarimsak dogradim tuz ve sarimsak ekledim firinimi 250 dereceye actim yaklasik 15 dakika firinim cok iyi bir sekilde isindi bu cok önemli kebabi koydum yaklasik 20 dakikada cok iyi bir sekilde pisiyor kurutmamaya dikat edilmeli hafif yagini ve salcali suyunu saliyor köfteler asil lezzet orda ekmek banmalik oluyor lavas ve kirmizi soganla servis yaptim biz sevdik severek yedik umarim yaparsaniz sizde severseniz...





Yogurtlu dereotlu pogaca

Dün yaptim bol dereotlu maydonozlu peynirli tam sokak pogacasi tadinda yapmanizi cok isterim yumurtasiz yanliz yogurt ve zeytinyagiyla yogurdum sonuc cok güzel oldu.1 fincan yogurt ,1 fincan siviyag,yarim paket kabartma tozu ,1 cay kasigi tuz ve 1 tatli kasigi seker ve alabildigi kadar un hamur biraz catlak olmali unu o sekilde ilave edin hem catlak hem formunu verince yapican olmali bir dahaki sefere unuda ölcerim yaklasik 20 tane 1 tepsi cikiyor.ici icin sert peynir maydonoz ve dereotu bir kasik yogurla ezilir ele aldigimiz hamur elimizde acuc ici kadar acilip ic konur kapatilir ve ters cevrilir hamurun istunede fircayla yogurt sürülüp catalla pitikareler yapilir ve üstüne bol cörek otu serpistirilir 200 derecede önceden isinmis firinda pisirilir gözünüz üstünde olsun cabuk pisiyor cayiniz demlenene kadar oluyor ben bu tarifi cok severim ama tavsiyemdir pogaca sever cok seversiniz...


Tavuk Budu dolmasi

Bu ara cok konustuk biz iki kisiyiz bu sekli bize yetecegi icin böyle yaptim yettide bence denek isterseniz cok memnun kalirsiniz bildik ic pilavla doldurdum tam ölcü verecegim ki pilav ziyan olmasin.2 tane tavuk but yikanmis kurlanmis bir parca kemigi cikartilmis incik kismini cikartmayin diger yanda birat zeytinyaginda cok az üzüm ve kikanmis iyi süzülmüs kavurun icine fistik atin ben kavrulmus koydum sonradan ekledim 1 cay bardagi pirin bardak ajda model pirincle kavurun 1 cay bardagi su ilave edin kisik icine karabiber tarcin ve yenibahar ekleyin cok az olmali ici az cünkü tuz la beraber ceksin 1 tatli kasigi tereyagi ilave edin indirince sogumaya birakin.Soguyan ici tavuklara esit bölün ve yorgan ipiyle dikin güvecin altini tereyagiyla yaglayin tavuklari tuzlayin onlarada tereyagiyla ovun üstüne limon SIKIN bolca olsun ve isterseniz tane karabiber biberiye ve defne ilave edip 250 derecede isinmis firina koyun yaklasik 45 dakika 1 saat kadar kalsin arada ayar düsüre bilirsiniz kapagini acmayinki suyu kaybolmasin kendi yagiyla kalinca pismis demektir zaten güzel kizariyor tandir gibi oluyor.Not ; sakin yan yaglarini almayin kuru olur.