24.02.2016

Yogurtlu dereotlu pogaca

Dün yaptim bol dereotlu maydonozlu peynirli tam sokak pogacasi tadinda yapmanizi cok isterim yumurtasiz yanliz yogurt ve zeytinyagiyla yogurdum sonuc cok güzel oldu.1 fincan yogurt ,1 fincan siviyag,yarim paket kabartma tozu ,1 cay kasigi tuz ve 1 tatli kasigi seker ve alabildigi kadar un hamur biraz catlak olmali unu o sekilde ilave edin hem catlak hem formunu verince yapican olmali bir dahaki sefere unuda ölcerim yaklasik 20 tane 1 tepsi cikiyor.ici icin sert peynir maydonoz ve dereotu bir kasik yogurla ezilir ele aldigimiz hamur elimizde acuc ici kadar acilip ic konur kapatilir ve ters cevrilir hamurun istunede fircayla yogurt sürülüp catalla pitikareler yapilir ve üstüne bol cörek otu serpistirilir 200 derecede önceden isinmis firinda pisirilir gözünüz üstünde olsun cabuk pisiyor cayiniz demlenene kadar oluyor ben bu tarifi cok severim ama tavsiyemdir pogaca sever cok seversiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder