22.04.2016

istavrit tava


Gopez.Kupez Küpez .Kupa baligi tava


Antrikot Izgara etin en lezzetli yeridir Antrikot bonfile yumusak olur lezzetide iyidir ama bu yazili et dedigimiz hepsini tek gecer.



Köfte Patates



Kuzu pirzola Balikesirin kivircik kuzularindan





Antrikot ve patates kizartmasi


Kasabimizdan cok lezzetli Adana


iskembe corbalar

iskembe corbasi ♥ Biz evimizde yapar severekte bol saimsak sirke ve pul biberli iceriz.Kasaptan aldigim koyun iskembesi temizlenmis oluyor ben evde bol soguk su ile yikar tekrar bicakla kazirim parcalara ayiririm ...Düdüklüye koyar ilk kaynama siuyunu dökerim tekrar suyunu ve tuzunu koyar dörtde üclük bölümünü pisiririm... Tencereden iskembeleri bir tabaga cikarir istedigim büyüklükte dograrim.Ne iskembe corbasi ufakliginda nede tuzlama kadar büyük olmamali benim iskembem.dogradiklarimi tekrar suyuna atarim geri kalan kisminida pisiririm...tencereyi acar 2 kasik un 2 kasik yogurt ile terbiye yaparim ve corbanin suyu ile inceltirim terbiyeyi.Biz koyu cok unlu iskembe corbasi sevmiyoruz onun icin suyu koyu olmaz.Bol sarimsak ezerim bir kasede az bir suyla sulandiririm sirkeyide sofraya getiririm herkes kendi kasesine istedigi kadar alir... tabi yagli pul bibersizde olmaz...




Ciger Yahni



Zari alinip minik küp dogranir bol sogan domates biraz domates salcasi ile sotenenir  2 sarimsak  dogranip atilir domatesin suyu ile pisirilir kisik ateste

Bisi -Pisi pudra sekerli


Tereyagli pilav kavurma


Dana kavurma tereyagli pilav



Patlican sarma patlivanlar yanmaz tavada yumusatildi köftelere sarildi biberli domatesli sosla firinda pisti ve sarimsakli yogurtla servis yaptim.












Patlican sarma patlivanlar yanmaz tavada yumusatildi köftelere sarildi biberli domatesli sosla firinda pisti ve sarimsakli yogurtla servis yaptim.












Dana pirzola yanlizca tuz zeytinyagi ve kekikli


Kuzu sis zeytinyagi ve 1 bardak ayran kekik ve tuz ile marine yapiyorum


Bol peynirli ince tepsi böregi 4 yufkadan


Tepsiye yagli kagit dösedim ve yagladim alti kuru kalmasin diye.yaklasik 1 yufkadan iki kat oluyor dörde bölerek döserim ben arasina  süt madan suyu ve zeytinyagi karisimi ile bir sos´u  bol sürdüm.4. katta bol peyniri dösedim islemi diger katlarada yaptim en üstüne sos´dan artirdim 1 yumurtaya cirpip bol üstüne yaydim yaklasik 10 tane bicakla deldim 2 saat dinlendikten sonra 200 derecede pisirdim ince olmasi dahada lezzettini artiyriyor böreklerin.



Nutellali cörek

Yarim kilo un
yarim su bardagi sivi yag
2 yumurtanin aki
1.5 corba kasigi seker
1 paket kuru maya
1 tatli kasigi tuz
istenirse cay kasigi ucuyla mahlep
ilik sut unu toparlayana kadar azar azar

Hamur mayalandiktan sonra 4 parcaya böldüm yuvarlak olarak actim 2 kata nutella sürdüm ve orta bölümden 8 ücgen parca kestim ve parcalari paralel cevirdim üstünü  kalan yumurta sarilarini 1 kasik yogurtla cirpip sürdüm 220 derecede pisirdim

  
33

Mayali pogaca


Yarim kilo un
yarim su bardagi sivi yag
2 yumurtanin aki
1.5 corba kasigi seker
1 paket kuru maya
1 tatli kasigi tuz
istenirse cay kasigi ucuyla mahlep
ilik sut unu toparlayana kadar azar azar

yumusak bir hamur yogrulur kapali bir alanda mayalandirilir ben mikro dalgaya koyuyoum dar alan oldu icin kisa zamanda mayalaniyor üstünüde örtmem hava almadigi icin kurumada olmuyor tabiki mikro dalgayi calistirmiyoruz cok takipcim hep bunu soruyor tabiki calismiyor:) üstüne torba örmek bez örtmek yok kisa zamanda az mayali hamurum bile tasar kabindan.istediginiz formda yapabilirsiniz benimde hangisi kolayima gelince ondan yaparim.icine maydonozlu peynir koydum mutlka yarim saat´de olsa tepsi mayasi yaparim.Üstüne cok az yogurt yada sütle cirpilmis kalan yumurta sarilarini sürüp 220 derecede pisirdim yumusacik bayatlamayan pogacalarimiz oluyor.Bilginize hamur ne kadar yumusak hatta elle yapisirsa mayalandirmayida iyi yaparsak cok pamuk olur.