22.04.2016
iskembe corbalar
iskembe corbasi ♥ Biz evimizde yapar severekte bol saimsak sirke ve pul biberli iceriz.Kasaptan aldigim koyun iskembesi temizlenmis oluyor ben evde bol soguk su ile yikar tekrar bicakla kazirim parcalara ayiririm ...Düdüklüye koyar ilk kaynama siuyunu dökerim tekrar suyunu ve tuzunu koyar dörtde üclük bölümünü pisiririm... Tencereden iskembeleri bir tabaga cikarir istedigim büyüklükte dograrim.Ne iskembe corbasi ufakliginda nede tuzlama kadar büyük olmamali benim iskembem.dogradiklarimi tekrar suyuna atarim geri kalan kisminida pisiririm...tencereyi acar 2 kasik un 2 kasik yogurt ile terbiye yaparim ve corbanin suyu ile inceltirim terbiyeyi.Biz koyu cok unlu iskembe corbasi sevmiyoruz onun icin suyu koyu olmaz.Bol sarimsak ezerim bir kasede az bir suyla sulandiririm sirkeyide sofraya getiririm herkes kendi kasesine istedigi kadar alir... tabi yagli pul bibersizde olmaz...
Bol peynirli ince tepsi böregi 4 yufkadan
Tepsiye yagli kagit dösedim ve yagladim alti kuru kalmasin diye.yaklasik 1 yufkadan iki kat oluyor dörde bölerek döserim ben arasina süt madan suyu ve zeytinyagi karisimi ile bir sos´u bol sürdüm.4. katta bol peyniri dösedim islemi diger katlarada yaptim en üstüne sos´dan artirdim 1 yumurtaya cirpip bol üstüne yaydim yaklasik 10 tane bicakla deldim 2 saat dinlendikten sonra 200 derecede pisirdim ince olmasi dahada lezzettini artiyriyor böreklerin.
Nutellali cörek
Yarim kilo un
yarim su bardagi sivi yag
2 yumurtanin aki
1.5 corba kasigi seker
1 paket kuru maya
1 tatli kasigi tuz
istenirse cay kasigi ucuyla mahlep
ilik sut unu toparlayana kadar azar azar
Hamur mayalandiktan sonra 4 parcaya böldüm yuvarlak olarak actim 2 kata nutella sürdüm ve orta bölümden 8 ücgen parca kestim ve parcalari paralel cevirdim üstünü kalan yumurta sarilarini 1 kasik yogurtla cirpip sürdüm 220 derecede pisirdim
yarim su bardagi sivi yag
2 yumurtanin aki
1.5 corba kasigi seker
1 paket kuru maya
1 tatli kasigi tuz
istenirse cay kasigi ucuyla mahlep
ilik sut unu toparlayana kadar azar azar
Hamur mayalandiktan sonra 4 parcaya böldüm yuvarlak olarak actim 2 kata nutella sürdüm ve orta bölümden 8 ücgen parca kestim ve parcalari paralel cevirdim üstünü kalan yumurta sarilarini 1 kasik yogurtla cirpip sürdüm 220 derecede pisirdim
33
Mayali pogaca
Yarim kilo un
yarim su bardagi sivi yag
2 yumurtanin aki
1.5 corba kasigi seker
1 paket kuru maya
1 tatli kasigi tuz
istenirse cay kasigi ucuyla mahlep
ilik sut unu toparlayana kadar azar azar
yumusak bir hamur yogrulur kapali bir alanda mayalandirilir ben mikro dalgaya koyuyoum dar alan oldu icin kisa zamanda mayalaniyor üstünüde örtmem hava almadigi icin kurumada olmuyor tabiki mikro dalgayi calistirmiyoruz cok takipcim hep bunu soruyor tabiki calismiyor:) üstüne torba örmek bez örtmek yok kisa zamanda az mayali hamurum bile tasar kabindan.istediginiz formda yapabilirsiniz benimde hangisi kolayima gelince ondan yaparim.icine maydonozlu peynir koydum mutlka yarim saat´de olsa tepsi mayasi yaparim.Üstüne cok az yogurt yada sütle cirpilmis kalan yumurta sarilarini sürüp 220 derecede pisirdim yumusacik bayatlamayan pogacalarimiz oluyor.Bilginize hamur ne kadar yumusak hatta elle yapisirsa mayalandirmayida iyi yaparsak cok pamuk olur.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)