Bu sofranin hüzünlü bir anisi var Rahmetli Tuncer Kurtiz´in Cenazesinden dönüste cay demlemistik Allah ne verdiyse taze simitle yemistik.
Kestane sekeri yaparken serbetini ne yapayim diye düsündüm elma tatlisi yaptim serbete sinmis mis gibi kestane aromasiyla harika oldu kisik ateste elmalar yumusayana kadr döndürerek pisirdim bol cevizle servis yaptim kaymakta cok yakisir kaymakli dondurmada...
Hamur icin; 700 gr un,1 su bardagi süt 250 ml,yarim cay bardagi zeytinyagi,1kabartma tozu,2 yumurta ,1 kasik üzüm sirkesi ,1 tatli kasigi tepeleme tuz ile hamur yaogrulur dinlendirilir.Beze alinir 10 tane una biraz nisasta karistiril oklavayla acilir.Kiymali icte bol sogan kiyma ve kirmizi tatli toz biber eklenerek yapilir soguk olmalidir yufkaya yayilir bir örtünün üstünden iki tarafdan örtü kaldirilip ortada birlestirilir ve bu sekilde spiral gibi sarilir üstünede bol yag ellen sürülür isinmis firinda 200 derecede pisirilir
Salatalik soyulur incecik dogranir diger yanda biraz hardal ,yogurt 1 tatli kasigi sirke tuz ve degirmen karabiber ve tuz bir kac damla zeytinyagi cay kasiginin ucuyla kuru dere otu koydum servis sirasinda karistirdim sulanma olmasin diye Sinitselin yaninda cok yakisti
Salatalik soyulur incecik dogranir diger yanda biraz hardal ,yogurt 1 tatli kasigi sirke tuz ve degirmen karabiber ve tuz bir kac damla zeytinyagi cay kasiginin ucuyla kuru dere otu koydum servis sirasinda karistirdim sulanma olmasin diye Sinitselin yaninda cok yakisti