8.03.2016
Kabak Borani- Nuraniye
Kabak Borani
2 kabak
yarim cay bardagi pirinc
bir kase sarimsakli yogurt
biraz kiyilmis dereotu
Pirinc yikanir bir miktar suyla haslamaya konur tuzu atilir pirincler yumusamaya baslayinca minik küp dogranmis kabaklar eklenir kabaklar diriligini kaybetmeden süzgecten süzülür biraz su gezdirilir üstüne soguduktan sonra dereotu dogranir bir miktar istege göre tuz eklenir ve sarimsakli yogurtla bulusturulur.Üstünede kizdirilmis biberli yag gezdirilir cok güzel meze oluyor tavsiye ederim denemis olanlara raki yada cay saatinede cok yakisiyor
Kiraz domates ve salatalik tursusu ve carliston biber tursusu domateste kaynar suyla
ölcü 1 litre kaynar suya 2 corba kasigi deniz yada kaya tuzu yarim cay bardagi sirke ölcüyü kacirmayin siz tursuluklarinizin ölcüsüne göre yapiyorsunuz suyu size bir örnek vereyim 1 litrelik kavanozlardan 3 tanesine 2 litre su yetiyor kalani bulasik makinaniza koyun tabi sarimsak ve tursuluklar size kalmis bu suyla hepsi oluyor lahanada bamyada yesil erikte ayvada ayni sonucu alirsiniz...
salatalik . -Aci süs biberi tursusu
ölcü 1 litre kaynar suya 2 corba kasigi deniz yada kaya tuzu yarim cay bardagi sirke ölcüyü kacirmayin siz tursuluklarinizin ölcüsüne göre yapiyorsunuz suyu size bir örnek vereyim 1 litrelik kavanozlardan 3 tanesine 2 litre su yetiyor kalani bulasik makinaniza koyun tabi sarimsak ve tursuluklar size kalmis bu suyla hepsi oluyor lahanada bamyada yesil erikte ayvada ayni sonucu alirsiniz...
Bamya Tursusu - Baslarini almadan ayni ayni diger tursular gibi kaynar suyla yaptim denemeizi tavsiye ederim asal salyali olmuyor citir citir oluyor
ölcü 1 litre kaynar suya 2 corba kasigi deniz yada kaya tuzu yarim cay bardagi sirke ölcüyü kacirmayin siz tursuluklarinizin ölcüsüne göre yapiyorsunuz suyu size bir örnek vereyim 1 litrelik kavanozlardan 3 tanesine 2 litre su yetiyor kalani bulasik makinaniza koyun tabi sarimsak ve tursuluklar size kalmis bu suyla hepsi oluyor lahanada bamyada yesil erikte ayvada ayni sonucu alirsiniz...
lahana domates biber tursusu
ölcü 1 litre kaynar suya 2 corba kasigi deniz yada kaya tuzu yarim cay bardagi sirke ölcüyü kacirmayin siz tursuluklarinizin ölcüsüne göre yapiyorsunuz suyu size bir örnek vereyim 1 litrelik kavanozlardan 3 tanesine 2 litre su yetiyor kalani bulasik makinaniza koyun tabi sarimsak ve tursuluklar size kalmis bu suyla hepsi oluyor lahanada bamyada yesil erikte ayvada ayni sonucu alirsiniz...
Cheesecake -Käsekuchen
Bu tarif yaklasik benim 30 senelik pastahane tarifimdir ölcüler tam yapilirsa tam hazir gibi oluyor.
yarim bardaktan biraz fazla sivi yag
3 corba kasigi seker
1 cay kasigi kabartma tozu
yarim paket vanilya
1 tane yumurta
100 gr kadar un biraz daha fazla olabilir
**************************
500 gr quark yada Türkiyede tatli süzme yogurt
200 gr cig krema
3 kasik nisasta yada vanilyali 1 paket puding
Nisasta koyuyorsaniz 1 paket vanilya
2 yumurta
6 kasik toz seker
3,4 tamla limon yagi yada ceyrek limon kabugu rendesi
**************************
yapimi cok kolay bir kap kirleniyor birde tel cirpici.Önce taban icin tüm malzeme bir cukur kapta karistirilir, tabanina yagli kagit serili kaliba konur el yaglanir ve taban bastirilarak yayilir, ayni kap yikanmadan üstü icin olan tüm malzeme bir araya getirilip cirpilir ve tabanin üstüne dökülür 2 islemle firina girmeye hazir hale gelir önceden isitilmis 170 ,180 derecede kenarlari koyulasincaya kadar piser aksamdan yapilirsa ertesi günü dinlenmis hali daha da nefis oluyor
Soslu yesil karnibahar
Bu gün sebze agirlikli bir menümüz vardi.
Kis kapida, bizi grip ve soguk alginligi bekliyor beklemesin aman bizim eve girdimi cikisi cok zor oluyor :) diye vitamin agirlikli beslenmek gerek kis sebzelerimiz cok sükür en ucuz sebzelerden ama yerkende lezzetli seyler yiyelim.Bu gün bütün olarak hasladim karnibaharin girecegi kadar tencereye su koyup kaynattim icinede yarim yemek kasigi tereyagi tuz ve bir parca kuru ekmek attim hem kokusunu alsin hemde daha lezzetli haslansin diye.(Sonradan bu suyu dökmeyin ben torbaladim buzluga koydum sebze corbalarina koymak icin gercekten cok lezzetli bir su oldu.) bütün karnibahari yikadim uc kismindan cevirip tencerede hasladim... cabuk hasaniyor biliyorsunuz.Tencereden cikarttim alttinda ufak bir bicak darbesiyle kükünü aldim ve bir kaba cicek, cicek dizdim diger tarafda zeytinyagi limon suyu ve 2 dis sarimsak ezmesi, 1 kepce ilik suyundan tuz ve birazda hardal ile sos yaptim özenle kasik, kasik ciceklerin üstüne döktüm 1 bes dakika sonra sosu süzüp gene ayni sekilde yaptimki karnibahar sosu ceksin diye et yemeklerinin makarnalarin yaninda eslik eder meze olarakta yenir yagi azaltilarak diyet yemegi olarak yenir Yani hem diyet hem misafir sofarlarinda hemde meze olarak :)
Kis kapida, bizi grip ve soguk alginligi bekliyor beklemesin aman bizim eve girdimi cikisi cok zor oluyor :) diye vitamin agirlikli beslenmek gerek kis sebzelerimiz cok sükür en ucuz sebzelerden ama yerkende lezzetli seyler yiyelim.Bu gün bütün olarak hasladim karnibaharin girecegi kadar tencereye su koyup kaynattim icinede yarim yemek kasigi tereyagi tuz ve bir parca kuru ekmek attim hem kokusunu alsin hemde daha lezzetli haslansin diye.(Sonradan bu suyu dökmeyin ben torbaladim buzluga koydum sebze corbalarina koymak icin gercekten cok lezzetli bir su oldu.) bütün karnibahari yikadim uc kismindan cevirip tencerede hasladim... cabuk hasaniyor biliyorsunuz.Tencereden cikarttim alttinda ufak bir bicak darbesiyle kükünü aldim ve bir kaba cicek, cicek dizdim diger tarafda zeytinyagi limon suyu ve 2 dis sarimsak ezmesi, 1 kepce ilik suyundan tuz ve birazda hardal ile sos yaptim özenle kasik, kasik ciceklerin üstüne döktüm 1 bes dakika sonra sosu süzüp gene ayni sekilde yaptimki karnibahar sosu ceksin diye et yemeklerinin makarnalarin yaninda eslik eder meze olarakta yenir yagi azaltilarak diyet yemegi olarak yenir Yani hem diyet hem misafir sofarlarinda hemde meze olarak :)
Kislik domates Difriz de
Artik bu sekilde koyuyorum cok pratik yikadigim kurladigim domatesleri büyük kilit torbalarla koyuyorum cikartigimda kaynar suya tutuyorum kabugu hemen soyuluyor.Buzlu hali bile kolay dograniyor dmatesin tadi degismeden yaz domatesi tadinda oluyor.Önceden biliyorsunuz kabuklarini sicak suya atarak soyup dogarayip koyuyordum porsiyonluk posetlere hatta bir süzgece dogruyordum suyu süzülüyor o sekide koyuyordum .bu sekliyle yillarca yaptim artik bu hali daha iyi ve kolay ve tadi daha iyi oluyor gecen yilda yari dogranmis yari bu sekilde koydum elim hep buna gitti kullanicagim zaman.Cok kiside bu sekilde yapiyor sanirim.Sivri biberide bütün koyuyorum cikarip muslugun altina tutup bütün kiazrtiyorum bile taze biber gibi oluyor...
Pirasa corbasi patatesli
Pirasa sevmeyenlenlerinde cok severek icecegi az sütlü yumusacik tadi olan patatesli
pirasa corbasi...
1 orta boy pirasanin beyaz kismi
1 orto boy patates
1 minik bütün sogan
2 kasik un
1 kasik tepeleme tereyagi
1 cay bardagi süt
tuz ve kendi kuruttugum kereviz yapragi 1 tutam
Yapilisi:
tereyagi eriyince un ilave edilip cevrilir icine yaklasik 750 ml su ilave ettim patatesi ve pirasayi ufak dograyip ekledim ve bir tutam kereviz yapragi tuz ben birazda vegeta koydum bütün sogani attim ve yumusayincaya kadar pisirdim sogani icinden alip sütü ilave ettim bir kac tasimda sütle kaynattim süt koymak istmezseniz krema koya bilirsiniz yarim cay bardagi.Ben bu gün yesil karnibahar hasladim onunda tarifini verecegim bir kepce o karni baharin suyundanda koydum ve kalan suyu buzlukta saklamak üseri posetledim.Inanin lezzeti dahada artti
pirasa corbasi...
1 orta boy pirasanin beyaz kismi
1 orto boy patates
1 minik bütün sogan
2 kasik un
1 kasik tepeleme tereyagi
1 cay bardagi süt
tuz ve kendi kuruttugum kereviz yapragi 1 tutam
Yapilisi:
tereyagi eriyince un ilave edilip cevrilir icine yaklasik 750 ml su ilave ettim patatesi ve pirasayi ufak dograyip ekledim ve bir tutam kereviz yapragi tuz ben birazda vegeta koydum bütün sogani attim ve yumusayincaya kadar pisirdim sogani icinden alip sütü ilave ettim bir kac tasimda sütle kaynattim süt koymak istmezseniz krema koya bilirsiniz yarim cay bardagi.Ben bu gün yesil karnibahar hasladim onunda tarifini verecegim bir kepce o karni baharin suyundanda koydum ve kalan suyu buzlukta saklamak üseri posetledim.Inanin lezzeti dahada artti
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)