8.04.2016
ZerdeCalli tavuk haslama
Tavuk haslama bol pirinc ,zerdecal, sogan. havuc,patates,ve kereviz dali. Bol saganli domatesli bulgur pilavi yaptim bu sudan kullandim pilava.Kalan etsiz bir tabak dolusu corbayi ne yapayim diye düsündüm ve buzluk torbasina koyup buzluga koydum herhangi bir corbada yada tavuk suyu gerektiren bir yemekte kullanmak
Käsekuchen
Sanem Kalkavan "Kizim" bu gün bize Käsekuchen yapti tesekkür ediyoruz ellerine saglik YAPILISI;Alti icin 200 gr un,100 seker,75 gr tereyagi,1 yumurta ,1 vanilya,1 limon kabugu rendesi.yogrulup yarim saat buzdolabinda hamur bekliyor.Üst harci icin 1 Kilo Quark Türkiyiyede labne olabilir. 2 yumurta beyazi köpürtülücek sarisi icine konuyor tekrar,500 ml süt,1 fincan seker,1 fincan sivi yag,1 paket vanilya ,1 paket vanilyali puding,birkac damla limon yagi aromasi,1 limon rendesi tüm malzemeler karistirili yuvarlak kek kalibinin altina önce yapilan dinlenen hamur ince bir tabaka halinde yayilir diger malzeme karistirilarak üstüne dökülür 200 derecede pisirilir pisen Käsekuchen iyi bir sekilde soguduktan sonra servis yapilir.Kizimin tarifidir Tarif icin tesekkürler canim Sanem Kalkavan
Ev yapimi Nane likörü
Nane likörü ev yapimi - Nane likörünü en sonunda bire bir orjinaliyle ayni
oldu.Deneme yanilma yöntemiyle en sonunda dogruyu buldum.Anlicaniz doslar taze nane yapragiyla nane likörü olmuyor o aromayi yakalanmiyor.Tarifi bir büyük su bardagi seker ayni bardakla 1.5 bardak suyla kaynatilir sogumaya birakilir. Cay kasiginin ucuyla yarim cay bardagi suda yesil gida boyasi (kimyaciya sordum gida boyasinin ne yarari nede zarari var dedi) hazirlanir kaynayan soguyan serbet bir litrelik bir siseye dökülür.üstüne ayni su bardagiyla 1 su bardagi votka eklenir 8 damla nane yagi ilave edilir ve azar azrar renk ilave edilir renk bulununcaya kadar ilave edilir rengin hepsini eklemiyoruz rengi bulana kadar ekleniyor.iyi bir sekilde calkalaniyor icime azir hale geliyor.Hazir aldigimiz likörlerde saf alkol kullanilir evlerde en sagliklisi votkadir kokusuz oldugu icin.Ev Ekmegi
Ev ekmegi;1 kilo un ,ikibucuk bardak ilik su ,2 paket kuru maya, 1 corba kasigi tuz ve seker birazda 2 corba kasigi zeytinyagi smile ifade simgesi suyun icine un haric bütün malzemeyi ekleyip bir kasikla karistirip kasik agirlasinca elimizlede biraz yogurup mayalanmasini bekliyoruz. Tepsiyi yagliyoruz yagli kagit kullanicaksakta gene ekmegin gelecegi yer kadar bölümü yagliyoruz, üstünede elimizle zeytinyagi sürüyoruz yaklasik 250 le baslayip180 sereceye düsürüyoruz. Fotagrafta görüldügü gibi kalin kabuk olana kadar pisiyor yaklasik 1 saat kadar sürüyor pismesi.
Tekirdag Köftesi
750 gr ortayagli dana kiymasi,ekmek ici ve ya galeta unu tabaktaki kadar yeterli ,iki tane kuru sogan,kirmizi tatli tozbiber karabiber,kimyon,1 ,2 dis sarmisak, caykasiginin yarisi kadar nane ve kekik 1 cay kasigida korbonat ekmek ici 2 dilim kadar yeter bayat olmali isllatilip sikilmali galete unuda ilik suyla islatilmali.Malzemeler hepsi anda yogrulur yanliz cok iyi yogurmak gerekiyor parmak formu verilip izgarada pisiriliyor ben, elektirikli döküm izgara kullandim altina yagli kagit serdim temizlik sorunu olmasin diye. Köfte yi yogurduktan sonra 1 saat kadar beklerse daha lezzetli olur.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)