2.03.2016

Cin Lahanasi -marulu

Cin lahanasi salatatasi limon yerine bol mandalina SIKTIM ve Yerken kendime pulbiber ekledim zeytinyagi ve tuz tabiki bol dereotu  







arpa corbasi ayranli ve taze fasulyeli

Ben arpayi karisik aldigim 6 casit tahil paketinden taniyorum... onlari haslar corbalara koyarim.Bunuda ilk defa aldim 40 seneye yakindir raftalarda görürdüm paketin üstündeki fotogarfta hep kuskus saniyordum elime alinca yan tarafini okuyunca Arpaymis tabi islenmis kepekleri alinmis hali bu olsun... hic yoktan iyidir :) ayni yarma corbasi gibi yaptim hasladim icine buzluktan taze fasulye dogradim ve taze nanede koydum birazda ayran akledim haslandiktan sonra üstünede naneli yag koydum.Haslaninca yaklasik kendi hacminin 5 kati sisiyor pisirirken ona göre kullanmali




Kuru Patlican dolmasi

Kuru patlican dolmasi
Bunu diger etli dolmalar gibi yaptim bazende bol kavrulmus soganli iki cesit salca ve bol acili eksili yaparim üstekiler sarimsak ve taze yaban erigi.






Firin patates köfte

Köfte icin
500 gram dös kiymasi
3 kasik galeta un´u yada istege göre ekmek ici
1 iri sogan rendesi icteyen SIKIP suyunu koyabilir
tuz ,karabiber,kimyon,
yarim cay kasigi nane ve kekik ve kirmizi tatli toz biber
1 yumurta
Nane ve kekik ne is denebilir deneyin asla öne cikmayan bir lezzet oluyor bunda ne var detirdir lezzet artar
Bir kac patates soyulur tepsinin altina dizilir köfteler yogrulup sekli verilip üstüne Biberler dizilir , salcali ortaya arada sarimsaklar dizili domates konur.Firinda pataesler yumusayana kadar piser arada köfteler ters düz yapila bilir buda kurtarici bir yemektir ikisi bir arada izmir köfteyide ayni yapiyorum aslinda izmir köfte kizartilarak yapilir ama artik cigden yapiliyor.





Shiitake mantari Dünyanin en saglikli mantari bu shiitake mantari kanserden pek cok hastaliga iyi geliyormus bagisiklik sistemini güclendiriyormus cin ve japonyada ilac olarak kullaniliyormus bunlar agac mantaridir ve asla zehirli degildir kültür mantarindan daha rizikosuzdur ve istiridye mantari kizartmasi sevenler buyursun :)


Aksam keki mermer kek
2 cay bardagi seker 
2 yumurta 
2 caybardagi süt 
1 caybardagi sivi yag 
1 yemek kasigi kakao
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
Yapilis: 

seker ve yumurta bir telle cirpilir kisa bir sekilde süt yag eklenir vanilya da eklenir birKaristirilip un ilave edilir 8,10 dolu kasik kadar un kivam bulana kadar eklenir civik olmamali cok sertte olmamali 3 de bir kek kaliba dökülür kalip yaglanmis ve unlanmis olmali kalanida 1 kasik kakao ve 1 kasik süt ilave ediler karistirip kekin ortasina boylamasina dökülür ve bir bicakla dibe degecek sekilde kakaolu hamuru keser gibi yukardan asagiya cekilirki kakaolu kek ortaya insin önceden isitilmis 170 derecede kenarlari kahve rengine dönene kadar pisirilir bir kürdanla konrol yapilir ve pismisse pirindan cikartilir ben kalipdan cok rahat cikarttim yagladigim ve unladigim icin.Aksam cayimizin yaninda ilik, ilik yedik beni bilen bilir bir dilim kek bana en meshur tatlilardan daha iyidir...





Ton Balikli Pizza

Pizza hamurunu ben un,su,biraz süt ,tuz ve seker ,zeytinyagiyla ve kuru mayla yoguruyorum uzun dinlendiriyorum arada mayasini kiriyorum.Üstünede gönlümüzden ne gecerse koyuyoruz bu tonblikli ...ton baligi biz domates soslu seviyoruz 1 kücük sise domates sosu ince piyaz dogranmis kuru sogan kekik tuz kirmizi toz biber zeytinyagi ve bir sise dogranmis mantar koyuyorum bu sekliylede farkli ve güzel oluyor ve ben karisik kasar kullandim pizzamda aksam fotograflani pek kullamayi sevmiyorum artik kisin böyle ne yazikki kisin günlerin kisa olmasi ne kötü :)