2.03.2016

Aksam keki mermer kek
2 cay bardagi seker 
2 yumurta 
2 caybardagi süt 
1 caybardagi sivi yag 
1 yemek kasigi kakao
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
Yapilis: 

seker ve yumurta bir telle cirpilir kisa bir sekilde süt yag eklenir vanilya da eklenir birKaristirilip un ilave edilir 8,10 dolu kasik kadar un kivam bulana kadar eklenir civik olmamali cok sertte olmamali 3 de bir kek kaliba dökülür kalip yaglanmis ve unlanmis olmali kalanida 1 kasik kakao ve 1 kasik süt ilave ediler karistirip kekin ortasina boylamasina dökülür ve bir bicakla dibe degecek sekilde kakaolu hamuru keser gibi yukardan asagiya cekilirki kakaolu kek ortaya insin önceden isitilmis 170 derecede kenarlari kahve rengine dönene kadar pisirilir bir kürdanla konrol yapilir ve pismisse pirindan cikartilir ben kalipdan cok rahat cikarttim yagladigim ve unladigim icin.Aksam cayimizin yaninda ilik, ilik yedik beni bilen bilir bir dilim kek bana en meshur tatlilardan daha iyidir...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder