10.04.2016

Cilek glazörlü ve serkerlemeli Muffin- 2 yumurta -2 cay bardagi seker cok az cirpilir beraber 1 kabartma tozu bir vanilya 1 cay bardagi sivi yag 1,5 cay bardagi süt 2 dolu tatli kasigi kakao keke den biraz daha kati kivam unu ona göre ayarlanir ben hazneli tepsinin icine kagit kaliplari koydum yaklasik 18 tane cikiyor 170 derecede pisti soguyunca üstüne hazir glazör ve pasta sekerleriyle süsledim.







Alplerin kasari ve üzüm bu tarz partilere cok yakisiyor






Kiymali Pide



Yagmurun 2. yas günü




Feld salad Cilekli ve kavrulmus cam fistikli sosu icin limon zeytinyagi tuz ve hardalli birazda su karisimi


Mayonezli misirli kornison tursulu patates salatasi bol yumurtali


Citir börek


Hazir baklavalik yufkayi ilk katina  1 su bardak un 1 su bardak su yarim su bardagi sivi yag 1 cay kasigi tuz ile karistirilir ilk kata ikinci kata gelisi güzel sürülür özellikle yan kenarlar cok iyi soslanir kuruma olmasin diye ücüncü kata sürlmez ic konur ben peynirli yaptim rulo yaptim tepsiye uzun uzun dizdim üstünede sivi yag karistirilmis su ve sivi yag sürülür baska birsey sürmeyin cok daha citir olucaktir 180 derecede pisirilir 


Simit Cörek ne yazikki cok güzel olmustu yanliz fotograf cekememisim bitmis halini bu ilk fotografi sofradan kirpip aldim

http://smutfakta.blogspot.de/2016/04/simit-corek-ne-yazikki-cok-guzel.html
Resim yazısı ekle
Resim yazısı ekle
Resim yazısı ekle
1 kilo un- 3 yumurta aki-3 yemek kasigi seker -1 yemek kasigi tuz- 1 maya- 1bardak sivi yag-ilik su ve süt karisimi ile hamur yogrulur mayalandirilir.Ufak  bezeler alinir bezeler uzun el ayasiyla galeta gibi yapilir  parmakla yassi bir sekil verilir ve tam ortadan kesilip kesilenler tekrardan burgu yapilir birlestirilip  yari su  ie karistirilip simit cöreklere bir fircayla sürülür alta gelmesin yapisiyor yanma oluyor.susam serpilir 220 derecede pisirilir





 

Cilekli Pudingli tartolet

Cilekli Tartolet - Hazir Tartoletlere gene hazir evde vardi vanilyali cikolatali karisik  puding le alt düseme yaptim üstüne yikanmis kurulanmis ic hazneyi cilek dilimleriyle doldurdum üstünede yaz cileginden biraz kaynattim jölenin aromasi daha güzel olmasi icin cilek aromali jölede var ben bunu böyle tercih ettim.Soguyunca krema ile servis yaptim.








Bademli tahinli citir bana göre kurabiye ,kuru Baklavada deniyor.Hazir baklavalik yufkanin ilk katina gelisi güzel 2 kasik zeytin yagi ile tahin sürülür.2. katada sürülür ayni islem 3. kata´da yapilir bol toz sekeri serpilip jülyen kiyilmis kavruk citir badem serpistirilir.Siki sarilarak lokmalik kesilir.yanliz kesmeden üst zeytinyagi ile yaglanir sonra dilimlenir.170 derececede pisirilir soguduktan sonra bol pudra sekeri serpilir.