10.04.2016

Simit Cörek ne yazikki cok güzel olmustu yanliz fotograf cekememisim bitmis halini bu ilk fotografi sofradan kirpip aldim

http://smutfakta.blogspot.de/2016/04/simit-corek-ne-yazikki-cok-guzel.html
Resim yazısı ekle
Resim yazısı ekle
Resim yazısı ekle
1 kilo un- 3 yumurta aki-3 yemek kasigi seker -1 yemek kasigi tuz- 1 maya- 1bardak sivi yag-ilik su ve süt karisimi ile hamur yogrulur mayalandirilir.Ufak  bezeler alinir bezeler uzun el ayasiyla galeta gibi yapilir  parmakla yassi bir sekil verilir ve tam ortadan kesilip kesilenler tekrardan burgu yapilir birlestirilip  yari su  ie karistirilip simit cöreklere bir fircayla sürülür alta gelmesin yapisiyor yanma oluyor.susam serpilir 220 derecede pisirilir





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder